Στο πλευρό του Παντελή Καναράκη, που προκάλεσε σάλο με τη φωτογράφησή του για το free press περιοδικό «Κoita», στα κλικ της οποίας παραπέμπει στον Ιησού με ακάνθινο στεφάνι, ντεκολτέ και κοσμήματα διακοσμημένα με θρησκευτικές μορφές, τάχθηκαν δημόσια ο Περικλής Κονδυλάτος και ο Σπύρος Μιχαλόπουλος.

Καναράκης 3

Μπορεί μετά τις αντιδράσεις και τις νομικές ενέργειες εναντίον του ηθοποιού και του εντύπου η εκδότριά του Μαριάμ Νίκου να ανακοίνωσε πως το τεύχος θα κυκλοφορήσει τελικά χωρίς την επίμαχη φωτογράφιση, ωστόσο ο θόρυβος δεν λέει να καταλαγιάσει.

«Το πρόβλημα όσων ενοχλήθηκαν είναι ομοφοβικό» δήλωσε στην κάμερα του ΑΝΤ1 ο σχεδιαστής κοσμημάτων Περικλής Κονδυλάτος, ο οποίος παραχώρησε τα κοσμήματα στο στιλιστικό team του περιοδικού για το «αμαρτωλό»Καναράκης 4 1, όπως χαρακτηρίστηκε από κάποιους, shooting του Παντελή Καναράκη.

Διαβάστε επίσης: Ξέσπασμα Παπαργυρόπουλου για Καναράκη: «Εάν ήθελε να προκαλέσει ας ντυνόταν αμαρτωλή Μαγδαληνή»

«Δεν είχα κανένα πρόβλημα με το concept της φωτογράφισης, γιατί τα κοσμήματα αυτά τα έχω φτιάξει εδώ και πολλά χρόνια. Πριν από 10 χρόνια είχαμε κάνει ένα ολόκληρο σόου με θρησκευτικά κοσμήματα και δεν είπε κανείς τίποτα» τόνισε αρχικά ο σχεδιαστής.

«Το πρόβλημα της Εκκλησίας και αυτών των θρησκόληπτων δεν είναι ότι φοράει ο συγκεκριμένος κύριος, που είναι απόλυτα σεβαστό πρόσωπο, κοσμήματα με τη μορφή του Χριστού. Το πρόβλημά τους είναι ότι δεν είναι ένα αντρικό πρότυπο που τους αρέσει. Βγαίνει ένα αντρικό πρότυπο που δεν το εγκρίνουν. Δεν είναι λοιπόν θρησκευτικό το πρόβλημά τους, είναι ομοφοβικό» συμπλήρωσε ο Περικλής Κονδυλάτος.Καναράκης 2 1

Από την άλλη μεριά, ο Σπύρος Μιχαλόπουλος, σκηνοθέτης της σειράς της ΕΡΤ «Ορκος», ο οποίος ανήκε μέχρι πέρυσι στο team των «Αγριων μελισσών», έγραψε στο facebook: «Δεν καταλαβαίνω σε τι κόσμο ζούμε. Μηνύουν ηθοποιό γιατί φωτογραφήθηκε σαν Ιησούς, με ντεκολτέ. Ε, και; Τίνος ιδιοκτησία είναι ο Ιησούς; Γιατί προσβάλλεται το όποιο θρησκευτικό αίσθημα έχετε; Γιατί δεν προσβάλλεστε με τις ανύπαρκτες δράσεις της Εκκλησίας; Δεν βλέπω καμία αντίδραση σε ό,τι δεν κάνει η Εκκλησία. Ο σκοταδισμός έχει τελειώσει. Και για όσους σαν επιχείρημα φέρνουν τη γνωστή φράση “αν ήταν στο Ισλάμ, θα το έκανε;” σας θυμίζω ότι δεν είμαστε στο Ισλάμ. Εκτός αν θεωρείτε ότι θα έπρεπε να λειτουργούμε σαν να είμαστε στο Ισλάμ».

Πηγή: espressonews.gr