Θετικοί στον κορωνοϊό βρέθηκαν συνολικά 23 εργαζόμενοι στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης.

Συνολικά έγιναν 1.200 τεστ κορωνοϊού. Η πλειοψηφία των εργαζομένων που νόσησε ανήκει στο διοικητικό προσωπικό του νοσοκομείου και περνούν το στάδιο επώασης στο σπίτι τους.

Όπως δήλωσε στο Thestival.gr ο διοικητής της 4ης ΥΠΕ Δημήτρης Τσαλικάκης, «η εφημερία στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ αύριο, Κυριακή, θα γίνει κανονικά, ενώ έχει δοθεί οδηγία, να πραγματοποιηθούν προληπτικά rapid test σε όσους εργαζόμενους θα δουλέψουν αύριο στο νοσοκομείο».

Σημειώνεται ότι λόγω του αυξημένου αριθμού κρουσμάτων κορωνοϊού που εντοπίζεται το τελευταίο χρονικό διάστημα σε υγειονομικούς των νοσοκομείων της Θεσσαλονίκης, εδώ και τρεις εβδομάδες έχει δοθεί οδηγία να γίνονται σε όλα τα νοσοκομεία της πόλης, δειγματοληπτικοί έλεγχοι για κορωνοϊό καθώς και πιο τακτικά τεστ σε όσους έρχονται επαφή με κρούσματα κι απασχολούνται στις μονάδες covid.

 Το μεγαλύτερο πρόβλημα φαίνεται να εντοπίζεται στην καρδιολογική κλινική, καθώς οκτώ γιατροί, νοσηλευτές και διοικητικοί της κλινικής και ένας ασθενής είναι θετικοί στον ιό, ενώ όλο το προσωπικό έχει τεθεί σε καραντίνα.

Την ίδια ώρα, ανησυχία επικρατεί και για τον Ερυθρό Σταυρό, καθώς σε παθολογική και χειρουργική, εντοπίστηκαν ασθενείς θετικοί. Θετική βρέθηκε και γιατρός στο γαστρεντερολογικό τμήμα.

Δύο ακόμα θετικά κρούσματα βρέθηκαν στο κέντρο υγείας Νιγρίτας Σερρών. Πρόκειται για έναν γιατρό και έναν νοσηλευτή.

Πηγή: patrastimes.gr