Άλλους δύο νεκρούς από κορονοϊό μετρά η Ελλάδα, καθώς τις τελευταίες ώρες έχασαν τη ζωή τους δύο ασθενείς ηλικίας 52 και 82 ετών αντίστοιχα. Το αποτέλεσμα έιναι να μεγαλώνει διαρκώς η μακάβρια λίστα των νεκρών από κορονοϊό στη χώρα μας.

Ως προς τους τελευταίους νεκρούς, πρόκειται για μια 52χρονη γυναίκα η οποία νοσηλευόταν διασωληνωμένη στο νοσοκομείο «Σωτηρία».

Παράλληλα, μία 82χρονη, που νοσηλευόταν στη ΜΕΘ του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας και είχε υποκείμενα νοσήματα, επίσης άφησε την τελευταία της πνοή.

Με τους δύο τελευταίους νεκρούς ο αριθμός των θυμάτων από κορονοϊό στην Ελλάδα φτάνει πλέον στους 484.

Μεγάλη ανησυχία από τα τελευταία στοιχεία του ΕΟΔΥ

Εν τω μεταξύ, μεγάλη ανησυχία προκαλεί η επιδημιολογική εικόνα που παρουσιάζει από τον Αύγουστο και μετά η Αττική η οποία βρίσκεται σταθερά στην πρώτη θέση των κρουσμάτων κορονοϊού. Χτες Πέμπτη, ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 453 μολύνσεις στην χώρα από τις οποίες οι 207 εντοπίστηκαν στο Λεκανοπέδιο.

Την ίδια ώρα, στο «κόκκινο» βρίσκεται πάλι η Θεσσαλονίκη με 56 κρούσματα και η Κοζάνη με 22. Η έξαρση μάλιστα στην Κοζάνη είναι τόσο μεγάλη που η Περιφέρεια κατατάσσεται στο επίπεδο κινδύνου 4 με βάση τον Χάρτη Υγιειονομικής Ασφάλειας και Προστασίας.

Άλλωστε λόγω αυτών των τελευταίων στοιχείων μπήκε όλος ο νομός σε lockdown.

Το αποτέλεσμα είναι από σήμερα όλη η Κοζάνη να θυμίζει έρημη πόλη. Στο κέντρο της Κοζάνης το πρωί της Παρασκευής 16 Οκτωβρίου υπήρχε περιορισμένη κίνηση από τους πολίτες και η κίνηση στους δρόμους της πόλης ήταν εμφανώς μειωμένη, όπως κατέγραψε το kozanilife.

Πλήθος καταστημάτων αλλά και υπηρεσιών έχουν αναστείλει τη λειτουργία τους όπως προβλέπεται από το Επίπεδο Συναγερμού κατηγορίας 4 όπου έχει περιέλθει η Π.Ε. Κοζάνης ενώ τα καταστήματα εστίασης που άνοιξαν από το πρωί της Παρασκευής εξυπηρετούν μόνο από τις υπηρεσίες take away και delivery.

Η πλειοψηφία των πολιτών που κινούνται στην Κοζάνη φορά μάσκα ενώ προβληματισμός επικρατεί κυρίως από τους γονείς για τη λειτουργία των σχολείων που αποφασίστηκε παρά το γεγονός πως αυτή δεν προβλέπεται από τον χάρτη ασφάλειας και προστασίας που είναι αναρτημένος στο Covid19.gov.gr για τις περιοχές που ανήκουν στο 4ο επίπεδο συναγερμού.

Πηγή: patrastimes.gr