Ξεκίνησε σήμερα στο Περθ της Αυστραλίας πενθήμερο, αυστηρό lockdown, το οποίο επηρεάζει περίπου 2 εκατομμύρια ανθρώπους, μετά τον εντοπισμό του πρώτου κρούσματος covid-19 στην κοινότητα στην πρωτεύουσα της πολιτείας της Δυτικής Αυστραλίας, αν και δεν έχουν αναφερθεί άλλες μολύνσεις.

Οι αρχές επέβαλαν lockdown στο Περθ αφού ένας φύλακας σε ξενοδοχείο καραντίνας βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό.

Η κυβέρνηση της πολιτείας ανακοίνωσε ότι 66 άνθρωποι θεωρούνται στενές επαφές του φύλακα, αν και μέχρι στιγμής κανένας από όσους έχουν υποβληθεί σε τεστ δεν έχει βρεθεί θετικός στον κορονοϊό.

“Συνολικά 13 στενές επαφές έχουν βρεθεί αρνητικές και από αυτές 11 υψηλού κινδύνου έχουν μεταφερθεί σε ξενοδοχείο καραντίνας για προληπτικούς λόγους”, δήλωσε ο Μαρκ ΜακΓκόουαν πρωθυπουργός της Δυτικής Αυστραλίας.

Τα διαγνωστικά τεστ στις στενές επαφές του φύλακα αναμένεται να ολοκληρωθούν σήμερα πρόσθεσε ο ίδιος.

Μεταξύ των ατόμων που χρειάστηκε να μπουν σε καραντίνα είναι αρκετοί Αυστραλοί πολιτικοί, ανάμεσά τους και ο υπουργός Άμυνας, οι οποίοι μετέβησαν στην Καμπέρα από τη Δυτική Αυστραλία ενόψει της επανέναρξης των συνεδριάσεων του κοινοβουλίου την Τρίτη. Μόλις έφτασαν στην πρωτεύουσα της Αυστραλίας, οι αρχές τους ενημέρωσαν ότι θα πρέπει να παραμείνουν σε καραντίνα τουλάχιστον ως την Παρασκευή και μετά να υποβληθούν σε διαγνωστικό τεστ κορονοϊού.

Η Αυστραλία έχει καταφέρει σε μεγάλο βαθμό να περιορίσει την επιδημία covid-19, περιορίζοντας τον αριθμό των κρουσμάτων σε σχεδόν 29.000 και των θανάτων σε 909, επιβάλλοντας άμεσα και δραστικά μέτρα, όπως αυτά που υιοθετήθηκαν στο Περθ, και αυστηρούς ελέγχους στα σύνορα.

Η εμβολιαστική εκστρατεία κατά της covid-19 στη χώρα αναμένεται να ξεκινήσει αυτό τον μήνα.

Πηγή: patrastimes.gr