Με ταχείς ρυθμούς αυξάνεται ο αριθμός των κρουσμάτων κορονοϊού αλλά και των διασωληνωμένων ασθενών στις ΜΕΘ της χώρας μας τον τελευταίο μήνα, παρά τα αυστηρά μέτρα και το lockdown που είναι σε ισχύ. Το γεγονός ανησυχεί ιδιαίτερα τους λοιμωξιολόγους αλλά και την κυβέρνηση για την πίεση που ήδη ασκείται στα νοσοκομεία αλλά κυρίως τις ΜΕΘ. Η ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων αποτυπώνεται στα νούμερα που δίνει καθημερινά στην δημοσιότητα ο ΕΟΔΥ.

Από τις 16 έως και τις 22 Ιανουαρίου τα κρούσματα του κορονοϊού στη χώρα μας άγγιζαν τα 463, ενώ την επόμενη εβδομάδα, δηλαδή το διάστημα 23 με 29 Ιανουαρίου αυξήθηκαν στα 676. Από τις 30 Ιανουαρίου μέχρι και τις 5 Φεβρουαρίου, οι μολύνσεις από κορονοϊό στην Ελλάδα έφτασαν τις 928, με αποτέλεσμα από τις 6 μέχρι και τις 12 Φεβρουαρίου να κινηθούν κι άλλο ανοδικά και να φτάσουν τα 1.178.

Ανάλογη είναι και η εικόνα που αφορά τους διασωληνωμένους ασθενείς στις ΜΕΘ των ελληνικών νοσοκομείων. Είναι χαρακτηριστικό πως στις 13 Ιανουαρίου, σε αυτές νοσηλεύονταν 340 ασθενείς, ενώ στις 20 Ιανουαρίου έφτασαν τους 300. Το επόμενο διάστημα σημειώθηκε μια σχετική μείωση, αφού οι διασωληνωμένοι στις 1 Φεβρουαρίου έφτασαν τους 248. Στις 8 του μήνα αυξήθηκαν στους 276 και σήμερα, Σάββατο 13 Φεβρουαρίου, ανέρχονται σε 300.

Πηγή: patrastimes.gr