Συναγερμός έχει σημάνει στις Αρχές της χώρας μας, καθώς εντοπίστηκε στη Θεσσαλονίκη η νοτιοαφρικανική μετάλλαξη του Covid-19.

Εκτάκτως μετέβησαν στη Θεσσαλονίκη ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς και ο Πρόεδρος του ΕΟΔΥ, Παναγιώτης Αρκουμανέας, σε συνέχεια ανίχνευσης του στελέχους της νοτιοαφρικανικής μετάλλαξης του κορωνοϊού στην περιοχή.

 Η μετάβαση του Υφυπουργού και του Προέδρου του ΕΟΔΥ κρίθηκε απαραίτητη σε συνέχεια τηλεδιάσκεψης που πραγματοποιήθηκε νωρίτερα σήμερα με συμμετοχή του Σωτήρη Τσιόδρα και επιδημιολόγων για την αξιολόγηση της κατάστασης.

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι τα κρούσματα της μετάλλαξης είναι δύο και αφορούν σε ιερείς της Ιεράς Μητροπόλεως Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως.

H ιστοσελίδα GRtimes δημοσιεύει πως τα κρούσματα της μετάλλαξης έχουν εντοπιστεί σε δύο Διάκους της εν λόγω Μητρόπολης

Ο Νίκος Χαρδαλιάς και ο Παναγιώτης Αρκουμανέας έφτασαν στη Θεσσαλονίκη περίπου στις 15.30 το μεσημέρι της Κυριακής και εισήλθαν εσπευσμένα στον χώρο της Ιεράς Μητρόπολης χωρίς να προχωρήσουν σε δηλώσεις, ενώ αυτή την ώρα πραγματοποιούν έκτακτη σύσκεψη, με τη συμμετοχή  του καθηγητή λοιμωξιολογίας, Συμεών Μεταλλίδη και του δημάρχου Νεάπολης – Συκεών, Σίμου Δανιηλίδη.

Πρόκειται για την πρώτη αναφορά σχετικά με κρούσμα της μετάλλαξης της νοτίου Αφρικής που εντοπίζεται στη χώρα, ενώ όσον αφορά στη μετάλλαξη της Βρετανίας έχουν ήδη βρεθεί τουλάχιστον 66 περιπτώσεις.

Χθες, Σάββατο, στη Θεσσαλονίκη ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 68 νέα κρούσματα κορωνοϊού από τα 795 που ανακοινώθηκαν συνολικά στη χώρα.

Ο Συμεών Μεταλλίδης, παθολόγος – λοιμωξιολόγος – αναπληρωτής καθηγητής ΑΠΘ και μέλος της Επιτροπής Λοιμωξιολόγων
Ο Συμεών Μεταλλίδης, παθολόγος – λοιμωξιολόγος – αναπληρωτής καθηγητής ΑΠΘ και μέλος της Επιτροπής Λοιμωξιολόγων
Ο δήμαρχος Νεάπολης – Συκεών, Σίμος Δανιηλίδης
Ο δήμαρχος Νεάπολης – Συκεών, Σίμος Δανιηλίδης

Φωτογραφίες: thesstoday.gr, GRTimes.gr

Βίντεο: GRTimes.gr

Πηγή: patrastimes.gr