Σε σύσταση να εμβολιαστούν τα παιδιά του Λυκείου άμεσα, από 15 έως 17 ετών αναμένεται να προχωρήσει επισήμως η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών, σύμφωνα με πληροφορίες του ethnos.gr. Ο εμβολιασμός των παιδιών θα γίνει με το εμβόλιο της Pfizer καθώς προς ώρας μόνο γι’ αυτό υπάρχουν δεδομένα ότι είναι ασφαλές για τα παιδιά.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ethnos.gr τα μέλη της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών αναμένεται να προχωρήσουν σε σύσταση για τον εμβολιασμό των παιδιών Λυκείου έναντι του κορονοϊού, όπως και των παιδιών με υποκείμενα νοσήματα ηλικίας άνω των 12 ετών.

Σε μια εβδομάδα αναμένεται να ανακοινωθούν επισήμως οι αποφάσεις που ελήφθησαν σε πρώτη φάση σε συνεδρίαση της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών σήμερα.

Έτσι όταν θα δοθεί το πράσινο φως, θα ανοίξουν και οι πλατφόρμες για να κλείσουν ραντεβού οι γονείς για τα παιδιά τους, κάτι που υπολογίζεται να γίνει άμεσα.Όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες δεν τίθεται θέμα υποχρεωτικότητας αφού θα πρόκειται για σύσταση της επιτροπής. Στο πλαίσιο αυτό η σύσταση των Ειδικών προς τους γονείς θα είναι ότι με βάση τα επιστημονικά δεδομένα τα εμβόλια προστατεύουν τα παιδιά και δεν έχουν παρενέργειες.

Πηγή: patrastimes.gr