Το ζήτημα των εμβολιασμών αλλά και των μεταλλάξεων απασχόλησαν τη σημερινή ενημέρωση του υπουργείου Υγείας, με την πρόεδρο της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου να στηλιτεύει την ενδονοσοκομειακή διασπορά του κορωνοϊού στο Γενικό Νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας» στην Πάτρα, κα τον γ.γ.Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριο Θεμιστοκλέους να δίνει τη συνολική εικόνα για την επιχείρηση «Ελευθερία», προαναγγέλοντας προσλήψεις 1.000 ατόμων για τη στελέχωση των εμβολιαστικών κέντρων.

Για την αυξημένη διασπορά του κορωνοϊού στο Γ.Ν. «Άγιος Ανδρέας» της Πάτρας

Από την πλευρά της η κυρία Θεοδωρίδου τόνισε ότι «αποτελεί δυσάρεστη έκπληξη και ας ελπίσουμε πως είναι eξαίρεση, πως στο νοσοκομείο Άγιος Ανδρέας παρουσιάστηκε ενδονοσοκομειακή διασπορά του ιού, λόγω μη εμβολιασμού γιατρών και νοσηλευτών. “Δάσκαλε που δίδασκες…”. Θα πρέπει όλοι να επωφεληθούμε από το “δώρο” του εμβολίου».«Το ζήτημα του εμβολιασμού των υγειονομικών έχει σαν σκοπό και να παραδειγματίσει όλους εμάς για την αναγκαιότητα του εμβολίου. Τα όσα συνέβησαν στην Πάτρα θα πρέπει να ίσως να είναι και μια υπενθύμιση προς όλους τι συνεπάγεται η αποφυγή του εμβολιασμού, ιδίως για το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό», πρόσθεσε.

Παράλληλα, είπε ότι σύντομα αναμένεται η διαδικασία έγκρισης άλλων δύο εμβολίων. Ο ιός προσαρμόστηκε, για να επιβιώσει. Το νέο εμβόλιο και οι μεταλλάξεις κυριάρχησαν τις τελευταίες ημέρες.

Πηγή: patrastimes.gr