Από τον Ιούνιο θα αρχίσει να εμβολιάζεται κατά του κορωνοϊού ο γενικός πληθυσμός, δήλωσε στον ΣΚΑΪ 100,3 ο γενικός γραμματέας Συντονισμού της κυβέρνησης Θανάσης Κοντογεώργης.
Ο Θανάσης Κοντογεώργης υποστήριξε ότι «μέχρι τέλος Απριλίου θα έχουμε ορατότητα για το τι μπορούμε να κάνουμε και με συγκεκριμένες επαγγελματικές ομάδες».

Το πρόγραμμα των εμβολιασμών
Στη συνέχεια, ανέφερε ότι την Παρασκευή 19 Μαρτίου ανοίγει η πλατφόρμα των ραντεβού για τον εμβολιασμό 250.000 πολιτών με υποκείμενα νοσήματα.

Επιπλέον, τόνισε πως τη Παρασκευή όσοι είναι εγγεγραμμένοι στην άυλη συνταγογράφηση θα λάβουν μήνυμα και οι υπόλοιποι θα κλείσουν ραντεβού μέσω της πλατφόρμας. Ανέφερε ότι θα ακολουθήσει το άνοιγμα της πλατφόρμας στις 26 Μαρτίου για τα άτομα 70 έως 74 ετών και στις αρχές Απριλίου για την επόμενη ηλικιακή κατηγορία 65 έως 69 ετών.
Επίσης, ανέφερε ότι όλα τα εμβόλια που είναι στην διάθεση των πολιτών είναι εξίσου αποτελεσματικά και ασφαλή και αντιμετωπίζονται ως ενιαία χωρίς να υπάρχει ξεχωριστή σύσταση για κάποιο εμβόλιο.

Σε ερώτηση για το εμβόλιο της AstraZeneca, απάντησε ότι όσοι είχαν ραντεβού για εμβολιασμό και δεν πήγαν θα μπορέσουν να αναπρογραμματίσουν το ραντεβού τους.

Πηγή: patrastimes.gr