Ακρόαση του Έλληνα Επιτρόπου Απόστολου Τζιτζικώστα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για Βιώσιμες Μεταφορές και Τουρισμό

Ακρόαση του Έλληνα Επιτρόπου Απόστολου Τζιτζικώστα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για Βιώσιμες Μεταφορές και Τουρισμό

Στις 12 Νοεμβρίου θα παρακολουθήσουμε τις ακροάσεις έξι εκτελεστικών αντιπροέδρων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, οι οποίοι περιλαμβάνουν τον Ιταλό Ραφαέλε Φίτο, την Εσθονή Κάγια Κάλας, τον Γάλλο Στεφάν Σεζουρνέ, την Ισπανίδα Τερέζα Ριμπέιρα, τη Φινλανδή Χένα Βιρκούνεν και την Ρουμάνα Ροχάνα Μινζάτου.

Η ημερομηνία της ακρόασης του Έλληνα επιτρόπου Απόστολου Τζιτζικώστα, ο οποίος θα αναλάβει το χαρτοφυλάκιο των Βιώσιμων Μεταφορών και του Τουρισμού, έχει οριστεί για τις 4 Νοεμβρίου, στις 7.30 μ.μ. (ώρα Ελλάδας). Αυτή η διαδικασία θα γίνει από την επιτροπή Μεταφορών και Τουρισμού του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Ταυτόχρονα, η Διάσκεψη των Προέδρων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου έχει εγκρίνει τις γραπτές ερωτήσεις που θα πρέπει να απαντήσουν οι ορισθέντες επίτροποι μέχρι τις 22 Οκτωβρίου. Μετά από κάθε ακρόαση, οι πρόεδροι των επιτροπών μαζί με τους εκπροσώπους των ενδιαφερόμενων ομάδων θα αξιολογήσουν την απόδοση του επιτρόπου που μόλις άκουσαν.

Μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία αξιολόγησης, η Διάσκεψη των Προέδρων των Επιτροπών θα εξετάσει τα αποτελέσματα όλων των ακροάσεων και θα καταθέσει τη σύστασή της στη Διάσκεψη των Προέδρων. Αυτή θα αποφασίσει για την ολοκλήρωση της διαδικασίας ακροάσεων στη συνεδρίαση της 21ης Νοεμβρίου και θα εγγράψει την ψηφοφορία στην ημερήσια διάταξη της Ολομέλειας.

Το νέο Σώμα των Επιτρόπων θα εκλεγεί με απλή πλειοψηφία σε ψηφοφορία στην Ολομέλεια, η οποία είναι προγραμματισμένη να διεξαχθεί στο Στρασβούργο κατά τη διάρκεια της συνόδου από 25 έως 28 Νοεμβρίου. Αξιοσημείωτο είναι ότι η νέα Ευρωπαϊκή Επιτροπή αναμένεται να αναλάβει καθήκοντα το νωρίτερο στις αρχές Δεκεμβρίου.

Πηγή: tovima.gr