Ανάκληση των Δυνάμεων του ΟΗΕ από τον Λίβανο ζητά ο Ισραηλινός Πρωθυπουργός

Ανάκληση των Δυνάμεων του ΟΗΕ από τον Λίβανο ζητά ο Ισραηλινός Πρωθυπουργός

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου παρότρυνε σήμερα τον ΟΗΕ να απομακρύνει τις δυνάμεις της ειρηνευτικής δύναμης UNIFIL από τις περιοχές των μαχών εντός του Λιβάνου. Δήλωσε ότι η παρουσία των κυανόκρανων καθιστά τους ίδιους ομήρους της Χεζμπολάχ και επανέλαβε τις εκκλήσεις του στρατού για απομάκρυνση της δύναμης αυτής.

Ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ, Γιοάβ Γκάλαντ, διαβεβαίωσε τον Αμερικανό ομόλογό του, Λόιντ Όστιν, ότι θα συνεχίσει τις προσπάθειες για την προστασία της UNIFIL στον νότιο Λίβανο. Στην ανακοίνωση που εξέδωσε το ισραηλινό υπουργείο Άμυνας, ο Γκάλαντ τόνισε ότι παρά τις προκλήσεις που θέτει η Χεζμπολάχ, ο ισραηλινός στρατός θα λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για να προφυλάξει τους στρατιώτες της FINUL.

Η Χεζμπολάχ κατηγορείται ότι ανοίγει πυρ κοντά σε θέσεις της UNIFIL, χρησιμοποιώντας τις αποστολές διατήρησης της ειρήνης ως κάλυψη για τις τρομοκρατικές της δραστηριότητες. Από την άλλη πλευρά, η UNIFIL αυτή την εβδομάδα κατηγόρησε τον ισραηλινό στρατό για σκόπιμο πυροβολισμό προς τις θέσεις της. Στην κοινή τους ανακοίνωση, 40 χώρες που συμμετέχουν στη δύναμη αυτή ζήτησαν την άμεση παύση αυτών των ενεργειών και αρμόζουσα έρευνα σχετικά με το περιστατικό.

Πηγή: tovima.gr