Αποκλεισμός του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ από το Ισραήλ λόγω ανεκτικότητας απέναντι στην Ιρανική επίθεση

Αποκλεισμός του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ από το Ισραήλ λόγω ανεκτικότητας απέναντι στην Ιρανική επίθεση

Ο υπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ, Ίσραελ Κατς, δήλωσε σήμερα, Τετάρτη 2 Οκτωβρίου, ότι ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες, έχει χαρακτηριστεί «persona non grata» στη χώρα. Ο Κατς υποστήριξε ότι ο Γκουτέρες δεν έχει καταδικάσει τη μαζική επίθεση που δέχθηκε το Ισραήλ από το Ιράν την προηγούμενη ημέρα, 1 Οκτωβρίου.

«Οποιοσδήποτε δεν μπορεί να καταδικάσει κατηγορηματικά την αποτρόπαια επίθεση του Ιράν κατά του Ισραήλ, δεν αξίζει να πατήσει το πόδι του στο ισραηλινό έδαφος», ανέφερε χαρακτηριστικά. Κάλεσε τον Γκουτέρες «αντιισραηλινό» και υποστήριξε ότι υποστηρίζει τρομοκράτες και εγκληματίες.

Στην ανάρτησή του, ο Κατς ανέφερε επίσης ότι ο Γενικός Γραμματέας δεν έχει καταδικάσει τις φρικαλεότητες που διέπραξαν οι δολοφόνοι της Χαμάς και ότι δεν έχει καθοδηγήσει καμία προσπάθεια για να αναγνωριστεί η Χαμάς ως τρομοκρατική οργάνωση. Ο Κατς τόνισε πως η στάση του Γκουτέρες θα τον χαρακτηρίσει ως «κηλίδα» στην ιστορία του ΟΗΕ, προσθέτοντας ότι το Ισραήλ θα συνεχίσει να υπερασπίζεται τους πολίτες του και την εθνική του αξιοπρέπεια.

Πηγή: tovima.gr