Δραματική πυρκαγιά σε γερμανικό δεξαμενόπλοιο στη Βαλτική Θάλασσα

Δραματική πυρκαγιά σε γερμανικό δεξαμενόπλοιο στη Βαλτική Θάλασσα

Ένα δεξαμενόπλοιο με την ονομασία Annika έχει αναφλεγεί ενώ έπλεε στη Βαλτική, κοντά στο λιμάνι του Ροστόκ στην Γερμανία. Η φωτιά εκδηλώθηκε νωρίς το πρωί στο μηχανοστάσιό του, και γύρω στις 9.15 τοπική ώρα σημειώθηκε μια ισχυρή έκρηξη, δημιουργώντας έναν σκεπασμένο μαύρο καπνό που υψωνόταν από το πλοίο, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες.

Οι επτά ναυτικοί που βρίσκονταν onboard διασώθηκαν και μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο για προληπτικούς λόγους, με κάποιους από αυτούς να έχουν υποστεί ελαφρά τραύματα. Πυροσβέστες από τα λιμάνια του Ροστόκ και του Κιέλου έχουν ανέβει στο πλοίο για να εκτιμήσουν την κατάσταση, ενώ αναμένονται και ενισχύσεις από το Λίμπεκ.

Η Κεντρική Διοίκηση για επείγοντα περιστατικά στη θάλασσα επιβεβαίωσε ότι το μηχανοστάσιο του Annika συνεχίζει να καίγεται και ότι οι προσπάθειες κατάσβεσης θα συνεχιστούν στην ξηρά, όπου το πλοίο θα ρυμουλκηθεί. Απαγορεύτηκε η πρόσβαση σε μια ζώνη 5,5 χιλιομέτρων γύρω από το πλοίο.

Το Annika είναι γερμανικής σημαίας, έχει μήκος 73 μέτρα και πλάτος 12 μέτρα και μεταφέρει περίπου 640 τόνους πετρελαίου. Η τοπική εφημερίδα Ostseezeitung αναφέρει ότι η κατάσταση του πλοίου κρίνεται προς το παρόν “σταθερή”. Τα αίτια της πυρκαγιάς διερευνώνται.

Πηγή: tovima.gr