Ένας επινοητικός τρόπος για να σώσεις το σπίτι σου από τον τυφώνα Μίλτον

Ένας επινοητικός τρόπος για να σώσεις το σπίτι σου από τον τυφώνα Μίλτον

Ο τυφώνας Μίλτον προκάλεσε σοβαρές καταστροφές στην πολιτεία της Φλόριντα, με τους ειδικούς να προειδοποιούν τους κατοίκους να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους πριν είναι αργά. Ωστόσο, ο Pedro Casares, κάτοικος του Ορλάντο, αποφάσισε να πάρει τα πράγματα στα χέρια του. Χρησιμοποιώντας ιμάντες, κατάφερε να «δέσει» το σπίτι του και έτσι να το προστατεύσει από τη μανία της καταιγίδας κατηγορίας 3.

Η προνοητική κίνηση του Casares δεν πέρασε απαρατήρητη και γρήγορα έγινε viral στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Ενσωμάτωσε μεταλλικούς γάντζους στο έδαφος και έδεσε μεγάλους πλαστικούς ιμάντες, οι οποίοι χρησιμοποιούνται συνήθως για την ασφάλιση εμπορευματοκιβωτίων σε πλοία. Η ιδέα προήλθε από προηγούμενη εμπειρία του, όταν η αλουμινένια στέγη του σπιτιού του είχε σχεδόν αποδεκατιστεί από έναν τυφώνα στο Guaynabo της Καραϊβικής.

Η συνολική δαπάνη για αυτή την καινοτόμο λύση ήταν 22.000 δολάρια και οι ιμάντες που χρησιμοποιήθηκαν ζύγιζαν 2.449 κιλά. Παρά τις καταστροφές γύρω τους, η οικογένεια του Casares αναφέρει ότι το σπίτι τους υπέστη μηδενικές ζημιές. Η κόρη του, που μοιράστηκε την επιτυχία τους μέσω TikTok, ανέφερε: «Δεν έχει γίνει κανένα σοβαρό κακό, όλα είναι ακόμη άθικτα. Δυστυχώς, υπάρχουν πολλές πληγείσες περιοχές γύρω μας».

«Είμαστε πραγματικά τυχεροί. Απλά υπάρχουν πολλά φύλλα παντού, αλλά το σπίτι είναι σε άριστη κατάσταση. Δεν πρόκειται να βγάλουμε τα λουριά μέχρι να περάσει ο τυφώνας», πρόσθεσε.

Πηγή: tovima.gr