Ερντογάν Το Ισραήλ θα πληρώσει για τη γενοκτονία κατά των Παλαιστινίων

Ερντογάν Το Ισραήλ θα πληρώσει για τη γενοκτονία κατά των Παλαιστινίων

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, πρόεδρος της Τουρκίας, δήλωσε σήμερα ότι το Ισραήλ θα «πληρώσει το τίμημα» της «γενοκτονίας» που διαπράττει εις βάρος του παλαιστινιακού λαού. Η δήλωση αυτή έρχεται ένα χρόνο μετά τις επιθέσεις της Χαμάς κατά του Ισραήλ στις 7 Οκτωβρίου, που προκάλεσαν αιματηρές αντιδράσεις και την ισραηλινή στρατιωτική απάντηση στη Γάζα.

Στο μήνυμα του στο X, ο Ερντογάν ανέφερε ότι «το Ισραήλ θα πληρώσει αργά ή γρήγορα το τίμημα της γενοκτονίας που διαπράττει εδώ και ένα χρόνο και την οποία συνεχίζει», προσθέτοντας: «Εδώ και ακριβώς 365 ημέρες, 50.000 από τους αδελφούς και τις αδελφές μας, οι περισσότεροι παιδιά και γυναίκες, δολοφονήθηκαν άγρια».

Ο τούρκος πρόεδρος, ο οποίος είναι από τους μεγαλύτερους επικριτές του Ισραήλ, τόνισε ότι «η ανθρωπότητα ολόκληρη δολοφονείται απ’ ευθείας μπροστά στα μάτια του κόσμου εδώ και ένα χρόνο». Σύμφωνα με τον Ερντογάν, η παγκόσμια κοινότητα πρέπει να παρέμβει, όπως η ανθρωπότητα σταμάτησε τον Χίτλερ. Επιπλέον, υπογράμμισε ότι ο ισραηλινός πρωθυπουργός Νετανιάχου και το «φονικό δίκτυό» του θα σταματήσουν με αντίστοιχο τρόπο, χαρακτηρίζοντας τη Χαμάς ως «οργάνωση αντίστασης».

Πηγή: tovima.gr