Η ετυμηγορία των δικαστών για τον κύριο ύποπτο της υπόθεσης της Μαντλίν ΜακΚαν

Η ετυμηγορία των δικαστών για τον κύριο ύποπτο της υπόθεσης της Μαντλίν ΜακΚαν

Ο 47χρονος Γερμανός Κρίστιαν Μπρούκνερ, κύριος ύποπτος για την εξαφάνιση της Μαντλίν ΜακΚαν πριν από 17 χρόνια, περιμένει την απόφαση των δικαστών σήμερα. Ο Μπρούκνερ αντιμετωπίζει κατηγορίες για βιασμό τριών γυναικών στην Πορτογαλία, καθώς και για τη δολοφονία δύο παιδιών, τα οποία φέρεται ότι κακοποίησε σεξουαλικά πριν από τον θάνατό τους. Η τελική απόφαση των δικαστών μπορεί να είναι κομβική για τις εξελίξεις γύρω από την υπόθεση της Μαντλίν, όπως αναφέρει το δημοσίευμα του Guardian.

Στη διάρκεια της τελικής αγόρευσης, οι εισαγγελείς πρότειναν ποινή φυλάκισης 15 ετών για τον Μπρούκνερ, τον οποίο χαρακτήρισαν «ψυχοπαθή σαδιστή». Από την άλλη, ο δικηγόρος του ισχυρίστηκε ότι η δίκη δεν θα έπρεπε ποτέ να διεξαχθεί, αμφισβητώντας την εγκυρότητα των μαρτυρικών καταθέσεων.

Ο Friedrich Fulscher, νομικός εκπρόσωπος του Μπρούκνερ, ανέφερε ότι οι κατηγορίες μπορεί να μην είχαν υποβληθεί αν δεν υπήρχε η σύνδεση με την εξαφάνιση της Μαντλίν. Εάν ο Μπρούκνερ αθωωθεί, αυτό θα μπορούσε να βάλει σε κίνδυνο τις προσπάθειες των Γερμανών εισαγγελέων να τον κατηγορήσουν για πιθανή εμπλοκή στην υπόθεση της Μαντλίν.

Ο Μπρούκνερ, ο οποίος έχει καταδικαστεί στο παρελθόν για σεξουαλικά εγκλήματα, αναγνωρίστηκε ως ο βασικός ύποπτος για την εξαφάνιση της Μαντλίν το 2007 από το θέρετρο Praia da Luz, όπου βρισκόταν διακοπές με τους γονείς της. Πρώην συγκρατούμενός του κατέθεσε πρόσφατα ότι ο Μπρούκνερ του είχε ομολογήσει ότι είχε απαγάγει ένα παιδί στην Πορτογαλία, αναφέροντας ότι κάποτε είδε ένα «ανοιχτό παράθυρο» και «βρήκε ένα παιδί και το πήρε».

Πηγή: tovima.gr