Η Κάμαλα Χάρις Δίνει Διευκρινίσεις για την Υγεία της Ενόψει των Εκλογών

Η Κάμαλα Χάρις Δίνει Διευκρινίσεις για την Υγεία της Ενόψει των Εκλογών

Η Κάμαλα Χάρις, αντιπρόεδρος των ΗΠΑ και υποψήφια των Δημοκρατικών για την προεδρία, δημοσιοποίησε σήμερα μια επιστολή από τον προσωπικό της ιατρό, προκειμένου να επιβεβαιώσει την καλή κατάσταση της υγείας της. Ο ιατρός Τζόσουα Σίμονς ανέφερε στην επιστολή του ότι οι πιο πρόσφατες ιατρικές εξετάσεις της Χάρις, που πραγματοποιήθηκαν τον Απρίλιο, ήταν «φυσιολογικές».

Σύμφωνα με το ιατρικό ανακοινωθέν, η Χάρις, η οποία διατηρεί ενεργό τρόπο ζωής και τρέφεται υγιεινά παρά το απαιτητικό πρόγραμμά της, αντιμετωπίζει κάποιες εποχιακές αλλεργίες και σποραδικές κνιδώσεις, ενώ δεν καπνίζει και καταναλώνει αλκοόλ περιστασιακά. Ο Σίμονς διαβεβαίωσε ότι η αντιπρόεδρος διαθέτει τη φυσική και νοητική ικανότητα που απαιτείται για την επιτυχή άσκηση των προεδρικών καθηκόντων, συμπεριλαμβανομένων των ευθυνών της ως προϊσταμένης της εκτελεστικής εξουσίας και αρχιστρατήγου των ενόπλων δυνάμεων.

Η Χάρις είναι 59 ετών, ενώ ο αντίπαλός της Ντόναλντ Τραμπ είναι 78 ετών, καθώς και οι δύο διεκδικούν τη θέση του προεδρεύοντος των ΗΠΑ. Η προεκλογική εκστρατεία της Χάρις στοχεύει στην υπογράμμιση της ηλικίας του Τραμπ, ο οποίος έχει γίνει ο γηραιότερος υποψήφιος για την προεδρία, ειδικά μετά την απόσυρση υποψηφιότητας του προέδρου Τζο Μπάιντεν, που είναι 81 ετών και είχε απογοητευτική εμφάνιση κατά την τηλεμαχία του με τον Τραμπ το περασμένο καλοκαίρι.

Πηγή: tovima.gr