Η Κάμαλα Χάρις και οι Φιλοδοξίες της για τη Μesaia Tάξη στην Αμερική

Η Κάμαλα Χάρις και οι Φιλοδοξίες της για τη Μesaia Tάξη στην Αμερική

Η Αμερική είναι σε πλήρη προεκλογική τροχιά, και η Κάμαλα Χάρις έχει κάνει μια εντυπωσιακή ανάρτηση στα κοινωνικά δίκτυα, αναρτώντας μια throwback φωτογραφία από τα παιδικά της χρόνια. Στη φωτογραφία, η νεαρή Κάμαλα κάνει τα πρώτα της βήματα με τη μητέρα της να τη στηρίζει κρατώντας την από τα χέρια. Η Χάρις, εάν εκλεγεί, θα γίνει η πρώτη γυναίκα πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, έχοντας γεννηθεί στις 20 Οκτωβρίου 1964 στο Oakland της Καλιφόρνια από μετανάστες από την Ινδία και την Τζαμάικα.

Στην ανάρτησή της, η Χάρις αναφέρεται στη σημαντικότητα της μεσαίας τάξης, δηλώνοντας: «Όταν η μεσαία τάξη είναι ισχυρή, η Αμερική είναι δυνατή». Αναλύει ακόμη το σχέδιο φορολογικής ελάφρυνσης, λέγοντας πως πάνω από 100 εκατομμύρια Αμερικανοί θα ωφεληθούν, με σημαντικές επιστροφές χρημάτων για τις εργαζόμενες οικογένειες.

«Μεγάλωσα ως ένα παιδί της μεσαίας τάξης, από μια εργατική μητέρα με μεγάλα όνειρα για εμένα και τις αδελφές μου. Ως πρόεδρος, θα εστιάσω στη μείωση του κόστους για τις οικογένειες», προσθέτει. Συνολικά, υπολογίζεται ότι οι πολίτες θα επιστρέψουν στην τσέπη τους εκατομμύρια δολάρια, συμπεριλαμβανομένων 6.000 δολαρίων κατά το πρώτο έτος ζωής ενός παιδιού.

Η πολιτική της καριέρα ξεκίνησε ως Εισαγγελέας του San Francisco και στη συνέχεια ως Γενική Εισαγγελέας της Καλιφόρνιας. Το 2016 εκλέχθηκε στη Γερουσία των ΗΠΑ και το 2020 έγινε η πρώτη γυναίκα, η πρώτη μαύρη και η πρώτη γυναίκα ασιατικής καταγωγής αντιπρόεδρος. Η Κάμαλα Χάρις έχει καθιερωθεί ως σημαντική προσωπικότητα στο Δημοκρατικό Κόμμα, γνωστή για την αποφασιστικότητα και την ατρόμητη στάση της. Αν και η εκστρατεία της για την προεδρία το 2020 δεν ήταν επιτυχής, η ενσωμάτωσή της στην ηγεσία της χώρας ενδυνάμωσε το προφίλ της και την έκανε παράδειγμα για πολλές γυναίκες.

Πηγή: tovima.gr