Η Τουρκία Εναντίον της Ισραηλινής Επιθετικότητας σύμφωνα με τον Ερντογάν

Η Τουρκία Εναντίον της Ισραηλινής Επιθετικότητας σύμφωνα με τον Ερντογάν

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, από το βήμα της τουρκικής Εθνοσυνέλευσης, δήλωσε ότι η ισραηλινή επιθετικότητα στοχεύει την Τουρκία, επισημαίνοντας την ανάγκη αντίστασης σε αυτή την “κρατική τρομοκρατία” με όλα τα διαθέσιμα μέσα. Κατά την ομιλία του για την έναρξη της νέας κοινοβουλευτικής περιόδου, αναφέρθηκε στην κατάσταση στη Γάζα και τον Λίβανο, τονίζοντας ότι το Ισραήλ διαπράττει γενοκτονία και προσπαθεί με προκλήσεις να παρασύρει τις χώρες της περιοχής σε συγκρούσεις.

Ο πρόεδρος Ερντογάν υπογράμμισε ότι η ισραηλινή κυβέρνηση, “υποκινούμενη από την αυταπάτη της Γης της Επαγγελίας”, θα βάλει στο στόχαστρο την Τουρκία, τονίζοντας την εγγύτητα της κατοχής και της τρομοκρατίας στην περιοχή. Ανέφερε ότι «σε αντίθεση με ένα κράτος που δεσμεύεται από το δίκαιο, έχουμε απέναντί μας μια δολοφονική αγέλη».

Ο Τούρκος πρόεδρος δήλωσε ότι η χώρα του θα σταθεί ενάντια στην ισραηλινή επιθετικότητα, καθώς αυτή περιλαμβάνει και την Τουρκία. Προειδοποίησε το Ισραήλ ότι οι συνέπειες μιας χερσαίας επιχείρησής του στον Λίβανο δεν θα είναι ίδιες με τις προηγούμενες κατοχές του, αν και δεν διευκρίνισε ποιες θα μπορούσαν να είναι αυτές. Επίσης, τόνισε τη σημασία της καθοδήγησης του Κοινοβουλίου για την Τουρκία και την περιοχή μέσα από αξιοπρέπεια και συναίνεση.

Πηγή: tovima.gr