Η τραγική απώλεια του Ιωνά Καρούση στη τρομοκρατική επίθεση στο Τελ Αβίβ

Η τραγική απώλεια του Ιωνά Καρούση στη τρομοκρατική επίθεση στο Τελ Αβίβ

Ο Ιωνάς Καρούσης, σε ηλικία 26 ετών, είχε τη βάση του στην Ιερουσαλήμ, αν και η καταγωγή του ήταν από τη Θεσσαλονίκη. Φοιτούσε στο τελευταίο έτος αρχιτεκτονικής στο Τελ Αβίβ και προγραμματιζόταν να αρχίσει νέα εργασία την επόμενη εβδομάδα. Δυστυχώς, η ζωή του κόπηκε βίαια όταν σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια τρομοκρατικής επίθεσης στο νότιο Τελ Αβίβ, την Τρίτη 1/10, την ώρα που έβγαινε για ψώνια.

Ο πατέρας του, Δημήτρης Καρούσης, διακεκριμένος καθηγητής νευρολογίας, περιέγραψε τις στιγμές της επίθεσης στο Live News. Εξήγησε ότι ο γιος του είχε βγει για να πραγματοποιήσει μια εργασία καθώς σκόπευε να χαρτογραφήσει διάφορους σταθμούς του μετρό στην πόλη. Κατά τη διάρκεια της επίθεσης, που συνέβη στις 7 το απόγευμα στη Γιάφα, ο Ιωνάς πυροβολήθηκε, και η οικογένεια αναγκάστηκε να τον αναζητήσει, μιας και δεν είχαν επικοινωνία μαζί του.

Η τραγωδία αυτή είχε οκτώ θύματα, με άλλους επίσης να έχουν υποστεί σοβαρούς τραυματισμούς. Ο Δημήτρης Καρούσης δυσκολευόταν να πιστέψει την απώλεια του γιου του, τονίζοντας: «Μόλις βρήκε δουλειά, είχε σπίτι καινούργιο, και φιλενάδα από την Ελλάδα, κι όλα καταστράφηκαν».

Καταλήγοντας, ο κ. Καρούσης επεσήμανε την τρέλα του πολέμου και κάλεσε για ειρήνη, αναφέροντας: «Πρέπει να μάθει ο κόσμος ότι πρέπει να σταματήσει αυτή η τρέλα, κι από τις δύο πλευρές είναι τρελοί. Ο ένας με το Κοράνι κι ο άλλος με την Παλαιά Διαθήκη. Αυτή είναι η κατάσταση. Πώς να έρθει ειρήνη με αυτά τα δύο;».

Πηγή: tovima.gr