ΗΠΑ Επεμβαίνουν με Κυρώσεις σε Ρώσο Κρυπτονομισματικό και Εταιρεία Ανταλλαγών

ΗΠΑ Επεμβαίνουν με Κυρώσεις σε Ρώσο Κρυπτονομισματικό και Εταιρεία Ανταλλαγών

Οι Ηνωμένες Πολιτείες ανακοίνωσαν sanctions κατά του Ρώσου Σεργκέι Σεργκέγιεβιτς Ιβανόφ και της κρυπτονομισματικής εταιρείας Cryptex, η οποία έχει έδρα στον Άγιο Βικέντιο και τις Γρεναδίνες, αλλά δραστηριοποιείται κυρίως στη Ρωσία. Στο πλαίσιο αυτής της ενέργειας, το Δίκτυο Καταπολέμησης Οικονομικών Εγκλημάτων του Υπουργείου Οικονομικών εντόπισε το ρωσικό ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων PM2BTC ως ύποπτο για «νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες» που σχετίζονται με τη χρηματοδότηση εγκλημάτων στη Ρωσία.

Ο Μπράντλεϊ Σμιθ, που είναι εκτελών χρέη υφυπουργού για τη συγκεκριμένη μονάδα του Υπουργείου, δήλωσε: «Οι Ηνωμένες Πολιτείες και οι διεθνείς εταίροι μας παραμένουμε αφοσιωμένοι στην αποτροπή της δράσης όσων διευκολύνουν το έγκλημα στον κυβερνοχώρο, όπως οι εταιρείες PM2BTC και Cryptex».

Επιπλέον, το Στέιτ Ντιπάρτμεντ ανακοίνωσε ότι προσφέρει αμοιβές έως και 10 εκατομμυρίων δολαρίων για όποιες πληροφορίες οδηγήσουν στη σύλληψη ή την καταδίκη του Ιβανόφ και του Τιμούρ Σαχμαμέτοφ, που εμπλέκονται στο διεθνές οργανωμένο έγκλημα. Υπάρχει επίσης διαθεσιμότητα αμοιβής έως 1 εκατομμυρίου δολαρίων για πληροφορίες σχετικά με τον εντοπισμό των ηγετών της PM2BTC και των αγορών κλεμμένων πιστωτικών καρτών PinPays και Joker’s Stash.

Πηγή: tovima.gr