Ιρανικοί Πύραυλοι Εκτοξεύονται Κατά του Ισραήλ σε Ένταση της Συγκ Conflict

Ιρανικοί Πύραυλοι Εκτοξεύονται Κατά του Ισραήλ σε Ένταση της Συγκ Conflict

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι το Ιράν εκτόξευσε πυραύλους κατά του Ισραήλ, με καταμετρημένα εκτοξευμένα βλήματα να ξεπερνούν τα 200, σύμφωνα με ορισμένες πηγές, ενώ άλλα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης ανεβάζουν τον αριθμό στους 500. Ιρανικά δίκτυα δημοσιεύουν βίντεο που απεικονίζουν πυραύλους να εκτοξεύονται από την Τεχεράνη με κατεύθυνση το Ισραήλ.

Στο Ισραήλ, σειρήνες προειδοποίησης συναγερμού ηχούν σε πολλές περιοχές, ενώ αναφέρονται ισχυρές εκρήξεις στην κοιλάδα του Ιορδάνη, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες. Οι ισραηλινές αρχές παραγγέλνουν σε όλους τους πολίτες να καταφύγουν σε ασφαλή μέρη, όπως βομβίζοντα καταφύγια.

Αμέσως μετά την έναρξη αυτής της επίθεσης, οι Φρουροί της Επανάστασης προειδοποίησαν το Ισραήλ ότι σε περίπτωση αντίποινων, θα προχωρήσουν σε νέες επιθέσεις. Υπογράμμισαν ότι αυτές οι επιθέσεις είναι αντίποινα για τις πρόσφατες δολοφονίες υψηθενών στελεχών των Χαμάς και Χεζμπολάχ.

Επιπλέον, έκτακτες συνεδριάσεις πραγματοποιούνται, όπως το Συμβούλιο Ασφαλείας των ΗΠΑ υπό τον Πρόεδρο Τζο Μπάιντεν, καθώς και το Κυβερνητικό Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας (ΚΥΣΕΑ) στην Ελλάδα, υπό τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, προκειμένου να αξιολογηθούν οι εξελίξεις μετά την επίθεση.

Πηγή: tovima.gr