Ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές πλήττουν το αρχηγείο της Χεζμπολάχ στη Βηρυτό

Ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές πλήττουν το αρχηγείο της Χεζμπολάχ στη Βηρυτό

Το βράδυ της Παρασκευής, ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε την εκτέλεση αεροπορικών επιδρομών εναντίον του «αρχηγείου» της Χεζμπολάχ στην περιοχή των προαστίων της Βηρυτού. Ο εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού, υποναύαρχος Ντάνιελ Χαγκάρι, δήλωσε ότι η Πολεμική Αεροπορία πραγματοποίησε ένα πλήγμα ακριβείας, το οποίο είχε ως αποτέλεσμα τη σχεδόν ολοκληρωτική καταστροφή έξι κτιρίων.

Ταυτόχρονα, πηγές που ανήκουν στη Χεζμπολάχ ανέφεραν ότι οι εκρήξεις προκάλεσαν μεγάλους κρατήρες σε διάφορα σημεία της περιοχής, όπως αναφέρθηκε στο τηλεοπτικό δίκτυο Al-Manar. Εικόνες που μεταδόθηκαν εμφανίζουν τεράστιους κρατήρες και ένα μεγάλο σύννεφο καπνού να υψώνεται πάνω από την πρωτεύουσα του Λιβάνου, με κατοίκους να αναφέρουν ότι άκουγαν δυνατές εκρήξεις και σειρήνες ασθενοφόρων σε όλη τη Βηρυτό.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι επιδρομές είχαν ως στόχο το κτίριο όπου συγκεντρώνονταν τα ηγετικά μέλη της Χεζμπολάχ για να καθορίσουν τις επόμενες κινήσεις τους. Ήδη κυκλοφορούν φήμες ότι το επίκεντρο της επίθεσης ήταν ο Χασάν Νασράλα, ο ηγέτης της οργάνωσης, ο οποίος επισκεπτόταν συχνά το εν λόγω αρχηγείο για να συντονίσει τις δραστηριότητές του.

Ο στρατός του Ισραήλ προχώρησε σε αυτές τις επιθέσεις λίγες ώρες μετά την ομιλία του Μπένιαμιν Νετανιάχου στον ΟΗΕ, όπου αναφέρθηκε στην πρόθεση του Ισραήλ να συνεχίσει τις επιθέσεις κατά της Χεζμπολάχ, παρά τις τεράστιες πιέσεις για κατάπαυση του πυρός που δέχεται.

Πηγή: tovima.gr