Ισραηλινή Αεροπορική Επιδρομή Καταστρέφει Τζαμί στον Νότιο Λίβανο

Ισραηλινή Αεροπορική Επιδρομή Καταστρέφει Τζαμί στον Νότιο Λίβανο

Σήμερα (13/10), μια ισραηλινή αεροπορική επιδρομή κατέστρεψε τζαμί στον νότιο Λίβανο, καθώς οι βομβαρδισμοί του Ισραήλ έχουν αυξηθεί τη διάρκεια των τελευταίων εβδομάδων. Σύμφωνα με το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων του Λιβάνου, ANI, οι επιθέσεις πραγματοποιήθηκαν περίπου στις 03:45 τοπική ώρα. Το παλιό τζαμί που βρισκόταν στο κέντρο του χωριού Κφαρ Τέμπνιτ καταστράφηκε ολοσχερώς.

Επιπλέον, η Χεζμπολάχ δήλωσε ότι απώθησε δύο απόπειρες διείσδυσης ισραηλινών δυνάμεων σε περιοχή κοντά σε μεθοριακό χωριό στον νότιο Λίβανο. Σύμφωνα με πηγές, οι μαχητές της Χεζμπολάχ πυροδότησαν εκρηκτικούς μηχανισμούς εναντίον ισραηλινών στρατιωτών στην περιοχή κοντά στο λιβανικό χωριό Ράμια.

Αξιοσημείωτο είναι ότι, σύμφωνα με το αμερικανικό ειδησεογραφικό δίκτυο NBC, αξιωματούχοι των ΗΠΑ πιστεύουν ότι το Ισραήλ αναμένεται να περιορίσει τους στόχους του για αντίποινα στο Ιράν, εστιάζοντας σε στρατιωτικές και ενεργειακές υποδομές και όχι σε πυρηνικές εγκαταστάσεις. Συγκεκριμένα, δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι το Ισραήλ θα προβεί σε επιθέσεις εναντίον πυρηνικών στόχων ή σε δολοφονίες, ενώ οι αμερικανοί αξιωματούχοι ανέφεραν ότι το Ισραήλ δεν έχει καταλήξει σε οριστικές αποφάσεις σχετικά με το πώς και το πότε θα προχωρήσει σε αντίποινα.

Ο υπουργός Άμυνας των Ηνωμένων Πολιτειών εξέφρασε τη «βαθιά ανησυχία» του στον ισραηλινό ομόλογό του κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής τους επικοινωνίας, σχετικά με το γεγονός ότι οι κυανόκρανοι του ΟΗΕ στο Λίβανο έγιναν στόχος.

Πηγή: tovima.gr