Ιταλία Ψηφίζει τον Πιο Αυστηρό Νόμο κατά της Παρένθετης Μητρότητας στην Δύση

Ιταλία Ψηφίζει τον Πιο Αυστηρό Νόμο κατά της Παρένθετης Μητρότητας στην Δύση

Η Ιταλία ψήφισε σήμερα έναν νόμο που αποτελεί τον πιο περιοριστικό στην Δύση κατά της παρένθετης μητρότητας, ποινικοποιώντας την αναζήτηση μητέρων από επίδοξους γονείς στο εξωτερικό. Οι ποινές περιλαμβάνουν φυλάκιση και αυστηρά πρόστιμα, με τους επικριτές να υποστηρίζουν ότι η νομοθεσία στοχεύει κυρίως τα ομόφυλα ζευγάρια. Η παρένθετη μητρότητα είχε ήδη απαγορευτεί στην Ιταλία, όπως και σε ορισμένες άλλες χώρες και πολιτείες των ΗΠΑ, αλλά ο νέος νόμος την χαρακτηρίζει ως διεθνές έγκλημα, παρόμοιο με την τρομοκρατία ή τη γενοκτονία.

Ο νόμος, που επικυρώθηκε πέρυσι από την Κάτω Βουλή και τίθεται σε εφαρμογή με την σημερινή ψηφοφορία της Γερουσίας, ποινικοποιεί επίσης την συμμετοχή Ιταλών γιατρών και προσωπικού σε κλινικές γονιμότητας του εξωτερικού που διευκολύνουν την παρένθετη μητρότητα. Σύμφωνα με αναλυτές, ορισμένες διατάξεις της νομοθεσίας ενδέχεται να είναι δύσκολες στην εφαρμογή τους. Ακόμη και υποστηρικτές της νομοθεσίας παραδέχονται ότι είναι δύσκολο να καταδικαστούν ετεροφυλόφιλα ζευγάρια για την επιστροφή τους στην Ιταλία με παιδί από το εξωτερικό. Αντίθετα, η περίπτωση ενός ομόφυλου ζευγαριού με βρέφος θα ήταν προφανής παραβίαση της νομοθεσίας.

Η νομοθεσία έχει σοβαρές επιπτώσεις στα ομόφυλα ζευγάρια, καθώς ήδη αποκλείονται από την εγχώρια ή διεθνή υιοθεσία, με τον νέο νόμο να τους αφαιρεί την τελευταία δυνατότητα να αποκτήσουν παιδιά στην Ιταλία. Η γερουσιαστής Susanna Campione, μέλος του κόμματος της Μελόνι, δήλωσε ότι “η φύση αποφασίζει αυτό, όχι εμείς” και χαρακτήρισε τον νόμο πολιτισμένο, υποστηρίζοντας ότι προστατεύει τόσο το παιδί όσο και τη γυναίκα.

Η πρωθυπουργός Τζόρτζια Μελόνι, η οποία έχει τονίσει την υποστήριξή της για τις αξίες της “παραδοσιακής οικογένειας”, έχει κινηθεί για να εμποδίσει τους ομόφυλους γονείς να καταχωρούν τα πιστοποιητικά γέννησης των παιδιών τους. Ο νόμος πέρασε από τη Γερουσία με σφοδρή αντιπαράθεση και ψήφους 84 υπέρ και 58 κατά, αναδεικνύοντας τις πολιτικές εντάσεις γύρω από θέματα οικογένειας και σεξουαλικών δικαιωμάτων στην Ιταλία.

Πηγή: tovima.gr