Ηξεύρετε το θράσος του Μπένιαμιν Νετανιάχου στη γενική συνέλευση του ΟΗΕ

Ηξεύρετε το θράσος του Μπένιαμιν Νετανιάχου στη γενική συνέλευση του ΟΗΕ

Επεισοδιακή ήταν η παρουσία του Μπένιαμιν Νετανιάχου στη γενική συνέλευση του ΟΗΕ. Αξιοσημείωτο είναι ότι κατά την άνοδο του Ισραηλινού πρωθυπουργού στο βήμα, πολλοί διπλωμάτες αποχώρησαν από την αίθουσα σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την πολιτική του Ισραήλ στη Παλαιστίνη και τον Λίβανο.

Όταν ανέβηκε στο βήμα, ο Νετανιάχου τόνισε ότι δεν είχε σκόπιμο να παρευρεθεί, αλλά αναγκάστηκε να το κάνει λόγω των ψεμάτων που ακούστηκαν εις βάρος του Ισραήλ. «Δεν είχα σκοπό να έρθω εδώ φέτος. Η χώρα μου βρίσκεται σε πόλεμο και παλεύει για τη ζωή της. Αλλά αφού άκουσα τις συκοφαντίες, αποφάσισα να έρθω και να βάλω τα πράγματα στη θέση τους», δήλωσε.

Η ομιλία του περιλάμβανε ευθείες επιθέσεις κατά των Χεζμπολάχ, Χαμάς και Ιράν. Χρησιμοποιώντας χάρτες, υπογράμμισε το δικαίωμα του Ισραήλ να απομακρύνει τις απειλές, επισημαίνοντας: «Το Ισραήλ έχει κάθε δικαίωμα να επιστρέψει τους πολίτες μας στις εστίες τους με ασφάλεια. Θα συνεχίσουμε να υποβαθμίζουμε τη Χεζμπολάχ μέχρι να επιτευχθούν όλοι οι στόχοι μας».

Ο Νετανιάχου τόνισε την υπομονή του Ισραήλ απέναντι στην κατάσταση, ρωτώντας: «Φανταστείτε μόνο αν οι τρομοκράτες μετέτρεπαν το Ελ Πάσο και το Σαν Ντιέγκο σε πόλεις φαντάσματα… Πόσο καιρό θα το ανέχόταν αυτό η αμερικανική κυβέρνηση;» Τέλος, έστρεψε την προσοχή του στο Ιράν και δήλωσε: «Αν μας χτυπήσετε, θα σας χτυπήσουμε εμείς. Δεν υπάρχει μέρος στο Ιράν που να μην μπορεί να φτάσει το μακρύ χέρι του Ισραήλ».

Πηγή: tovima.gr