Κεφαλαιακή Ενίσχυση και Αναχρηματοδότηση του Ομίλου Intrum για Βελτίωση Ρευστότητας και Ανάπτυξης

Κεφαλαιακή Ενίσχυση και Αναχρηματοδότηση του Ομίλου Intrum για Βελτίωση Ρευστότητας και Ανάπτυξης

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η προσπάθεια του Ομίλου Intrum να ενισχύσει τη χρηματοδότησή του και να αναχρηματοδοτήσει τις υποχρεώσεις του, με στόχο την αύξηση της αξίας της οργάνωσης, τη βελτίωση της ρευστότητας και τη στήριξη της μακροπρόθεσμης ανάπτυξης. Υπάρχει ήδη συμφωνία από περισσότερους από 90% των πιστωτών και άνω του 73% των ομολογιούχων, οι οποίοι υποστηρίζουν τη διαδικασία της κεφαλαιακής ενίσχυσης.

Η τρέχουσα φάση της διαδικασίας περιλαμβάνει την υπαγωγή στο Chapter 11, με βάση την αμερικανική νομοθεσία. Αυτή η τεχνική διαδικασία αποτελεί έναν ασφαλή και ταχύ τρόπο για την ολοκλήρωση της αναδιάρθρωσης και δεν έχει αρνητικές επιπτώσεις στη λειτουργία του Ομίλου και των θυγατρικών του, οι οποίες λειτουργούν κανονικά και χωρίς διακοπές, σύμφωνα με πηγές.

Η Intrum στην Ελλάδα διατηρεί υψηλές επιδόσεις σε όλα τα επίπεδα, καθώς ο κύκλος εργασιών της για το έτος 2023 έφτασε τα 223 εκατ. ευρώ. Η εταιρεία παρέχει βιώσιμες λύσεις σε πολλές περιπτώσεις δανειοληπτών, με ποσοστό άνω του 90% των υποθέσεων να καταλήγουν σε συναινετικές λύσεις. Ένα από τα σημαντικά στοιχεία της διαδικασίας είναι ότι η εγκρισιμότητα στις ρυθμίσεις μέσω του εξωδικαστικού μηχανισμού για οφειλές άνω των 250.000 ευρώ είναι υψηλότερη από 80%.

Οι ελληνικές εποπτικές αρχές παραμένουν ενήμερες για κάθε βήμα της διαδικασίας κεφαλαιακής ενίσχυσης και αναδιάρθρωσης του Ομίλου, εξασφαλίζοντας τη διαφάνεια και τη συμμόρφωση με τις κανονιστικές απαιτήσεις. Πηγή: tovima.gr