Κύπρος: Πλήρης ένταξη στον Οργανισμό Γαλλοφωνίας και νέες προοπτικές συνεργασίας

Κύπρος: Πλήρης ένταξη στον Οργανισμό Γαλλοφωνίας και νέες προοπτικές συνεργασίας

Η Κύπρος συμμετείχε ως συνδεδεμένο μέλος στον ΔΟΓ από τον Σεπτέμβριο του 2006, όταν ελήφθη απόφαση κατά την 11η Σύνοδο Κορυφής του Οργανισμού στο Βουκουρέστι. Με την πλήρη ένταξή της, η Κύπρος θα έχει τη δυνατότητα να συμμετάσχει πιο ενεργά στην προώθηση των στόχων της Γαλλοφωνίας, αποκτώντας το δικαίωμα ψήφου στις αποφάσεις του Οργανισμού.

Η νέα ιδιότητα επιτρέπει στην Κύπρο να φιλοξενεί σημαντικές εκδηλώσεις όπως Σύνοδοι Κορυφής. Επίσης, θα μπορεί να διαδραματίσει ρόλο στις αποφάσεις που σχετίζονται με την πολιτική και τη διακυβέρνηση του ΔΟΓ, διεκδικώντας μια θέση εντός αυτού.

Η Κύπρος θα έχει πρόσβαση σε ένα εκτενές δίκτυο χωρών που δραστηριοποιούνται στο δημοκρατικό και πολυπολιτισμικό πλαίσιο της Γαλλοφωνίας. Οι κοινοί στόχοι περιλαμβάνουν την προώθηση της γαλλικής γλώσσας, της πολιτιστικής και γλωσσικής πολυμορφίας, και την ανάπτυξη διαλόγου μεταξύ εθνών, εδραιώνοντας ένα πνεύμα συνεργασίας και αλληλεγγύης.

Εν κατακλείδι, η απόφαση των κρατών μελών του ΔΟΓ για την πλήρη ένταξη της Κύπρου είναι μια σαφής ένδειξη εμπιστοσύνης της κοινότητας της Γαλλοφωνίας προς την Κύπρο, αναγνωρίζοντας ταυτόχρονα την προσήλωσή της στις αξίες και τις αρχές της Γαλλοφωνίας καθώς και στην προώθηση της γαλλικής γλώσσας.

Πηγή: tovima.gr