«Ομιλία Χαμενεΐ για την Υποστήριξη του Παλαιστινιακού Λαού και την Επανεξέταση της Κατάστασης στη Μέση Ανατολή»

«Ομιλία Χαμενεΐ για την Υποστήριξη του Παλαιστινιακού Λαού και την Επανεξέταση της Κατάστασης στη Μέση Ανατολή»

Ο ανώτατος θρησκευτικός ηγέτης του Ιράν, Αλί Χαμενεΐ, πραγματοποίησε μια δημόσια εμφάνιση, κάτι σπάνιο για εκείνον, αφού είχε να μιλήσει δημοσίως τα τελευταία πέντε χρόνια. Η εμφάνιση αυτή έγινε υπό τη σκιά της πρόσφατης κλιμάκωσης των εντάσεων στη Μέση Ανατολή και της πυραυλικής επίθεσης προς το Ισραήλ. Ο Χαμενεΐ χρησιμοποίησε την ομιλία του για να επιβεβαιώσει τη στήριξη του Ιράν στη Χεζμπολάχ και τη Χαμάς μετά τη δολοφονία του Χασάν Νασράλα.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, υπογράμμισε ότι «ο παλαιστινιακός λαός έχει νόμιμο δικαίωμα να υπερασπιστεί τον εαυτό του» και επεσήμανε ότι η βασική απειλή προέρχεται από έναν κοινό εχθρό. «Οι πολιτικές που έχει υιοθετήσει ο εχθρός μας θέλουν να ρίξουν τον σπόρο της διχόνοιας ανάμεσα στους Μουσουλμάνους», τόνισε, αναφέροντας ότι ο ίδιος εχθρός είναι υπεύθυνος για αναταραχές σε πολλές χώρες, όπως η Υεμένη και η Συρία.

«Ο εχθρός λειτουργεί παντού με μια συγκεκριμένη μέθοδο. Αν τελειώσει από μια χώρα, θα προχωρήσει στην επόμενη», δήλωσε, καταδεικνύοντας την επεκτατική πολιτική του Ισραήλ. Η ομιλία του Χαμενεΐ ήταν μια προσπάθεια να στείλει ένα ισχυρό μήνυμα ενότητας προς τους Μουσουλμάνους και ενίσχυσης της αντίστασης κατά των επιθέσεων.

Πηγή: tovima.gr