«Σφοδρός τυφώνας απειλεί τις δυτικές ακτές της Φλόριντα»

«Σφοδρός τυφώνας απειλεί τις δυτικές ακτές της Φλόριντα»

Οι κάτοικοι περιοχών της Φλόριντα αναμένεται να βιώσουν μια εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση λόγω της προσέγγισης ενός τυφώνα. Αυτό το φαινόμενο εμφανίζεται κάθε δεκαπέντε με είκοσι χρόνια και θα πλήξει τα τμήματα αυτά με έντονη σφοδρότητα. Ιδιαίτερη προσοχή είναι αναγκαία.

Δύο στοιχεία καταδεικνύουν τη σοβαρότητα της καταστάσεως. Πρώτον, η βροχόπτωση αναμένεται να φτάσει τα 300 με 400 χιλιοστά μέσα σε λίγες ώρες, ενώ δεύτερον, οι άνεμοι θα ξεπεράσουν τα 200 χιλιόμετρα ανά ώρα. Ο συνδυασμός αυτών των φαινομένων θα δημιουργήσει μια εξαιρετικά επικίνδυνη κατάσταση. Οι περιοχές αυτές δεν έχουν βιώσει την τόσο έντονη σφοδρότητα της φύσης εδώ και δύο δεκαετίες.

Ελπίζουμε το φαινόμενο να εξασθενίσει καθώς πλησιάζει τις ακτές. Ωστόσο, οι δυτικές ακτές της Φλόριντα θα είναι οι πρώτες που θα δεχτούν τις επιπτώσεις, με ανέμους να ξεπερνούν τα δώδεκα μποφόρ, γεγονός που θα προκαλέσει σοβαρά και εκτεταμένα προβλήματα. Αν τα προγνωστικά μοντέλα επιβεβαιωθούν, η κατάσταση θα είναι ακραία για τις περιοχές αυτές.

Πηγή: tovima.gr