Στρατιωτικά Πλήγματα του Ισραήλ κατά Χούθι στην Υεμένη και Αντίκτυποι στην Περιοχή

Στρατιωτικά Πλήγματα του Ισραήλ κατά Χούθι στην Υεμένη και Αντίκτυποι στην Περιοχή

Ο στρατός του Ισραήλ πραγματοποίησε αεροπορικούς βομβαρδισμούς κατά του λιμανιού και των υποδομών ηλεκτρικής ενέργειας στην πόλη Χοντάιντα, η οποία βρίσκεται στη δυτική Υεμένη και είναι υπό τον έλεγχο των αντάρτων Χούθι. Σύμφωνα με τις πληροφορίες που μεταδόθηκαν από το τηλεοπτικό κανάλι Al Massirah, η επιχείρηση συμπεριλάμβανε τη συμμετοχή «δεκάδων» μαχητικών αεροσκαφών.

Ο λοχαγός Νταβίντ Άβραχαμ, εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού, δήλωσε: «Κατά τη διάρκεια αυτής της ευρείας αεροπορικής επιχείρησης, πολλαπλά μαχητικά επιτέθηκαν σε στρατιωτικούς στόχους του τρομοκρατικού καθεστώτος των Χούθι στις περιοχές Ρας Ίσα και Χοντάιντα». Οι συγκεκριμένοι στόχοι περιλάμβαναν μια μονάδα παραγωγής ενέργειας καθώς και το λιμάνι, το οποίο χρησιμοποιείται για την εισαγωγή πετρελαίου στην Υεμένη.

Οι Χούθι, οι οποίοι είναι σύμμαχοι του Ιράν και της Χεζμπολάχ, έχουν ανοίξει προγραμματισμένα μέτωπα κατά του Ισραήλ, εκφράζοντας την αλληλεγγύη τους προς τους Παλαιστίνιους στη Γάζα. Το Σάββατο, ανέλαβαν την ευθύνη για την εκτόξευση ενός πυραύλου που στόχευε το αεροδρόμιο Μπεν Γκουριόν του Τελ Αβίβ, εντείνοντας τις εντάσεις στην περιοχή.

Το Ισραήλ, με τη σειρά του, επιβεβαίωσε την εκτέλεση των επιθέσεων, τονίζοντας ότι τα στρατηγικά αυτά πλήγματα στόχευαν περιστολή των ενεργών απειλών κατά της ασφάλειας της χώρας. Οι αναφορές σημειώνουν ότι οι υποδομές που πλήττονται είναι συνδεδεμένες με τη μεταφορά όπλων στην περιοχή.

Πηγή: tovima.gr