Συγκρούσεις και Επίθεση Ισραήλ στη Βηρυτό: Αυξανόμενη Ένταση στη Μέση Ανατολή

Συγκρούσεις και Επίθεση Ισραήλ στη Βηρυτό: Αυξανόμενη Ένταση στη Μέση Ανατολή

Οι έντονες εχθροπραξίες στη Μέση Ανατολή συνεχίζονται. Το μεσημέρι της Πέμπτης, το Ισραήλ πραγματοποίησε τρεις επιδρομές στα νότια προάστια της Βηρυτού, περιοχή όπου κυριαρχεί η Χεζμπολάχ, μετά από μια νύχτα εντατικών βομβαρδισμών, σύμφωνα με το εθνικό πρακτορείο ειδήσεων του Λιβάνου.

Σε μια από τις επιδρομές, αυτοκινητοπομπή του Λιβανικού Ερυθρού Σταυρού, με συνοδεία του Λιβανικού Στρατού, δέχθηκε επίθεση κατά τη διαδικασία απομάκρυνσης τραυματιών από την Taybeh, ένα χωριό κοντά στα σύνορα με το Ισραήλ, όπως αναφέρει ο Guardian. Τέσσερις εθελοντές του Ερυθρού Σταυρού τραυματίστηκαν, παρόλο που οι κινήσεις είχαν συντονιστεί με ειρηνευτικές δυνάμεις του ΟΗΕ. Επίσης, ένας Λιβανέζος στρατιώτης σκοτώθηκε και άλλος ένας τραυματίστηκε, με τον λιβανικό στρατό να κατηγορεί το Ισραήλ για την επίθεση.

Την ίδια ώρα, ο Ισραηλινός Στρατός (IDF) εξέδωσε επείγουσα προειδοποίηση για την εκκένωση 25 χωριών στον νότιο Λίβανο. Ο εκπρόσωπος Avichay Adraee δήλωσε πως οι κάτοικοι πρέπει να εγκαταλείψουν τις περιοχές άμεσα για την ασφάλειά τους, καθώς οι δραστηριότητες της Χεζμπολάχ οδηγούν σε εντατικοποίηση των στρατιωτικών επιχειρήσεων. Οι εκκενώσεις διατάχθηκαν αφότου το Ισραήλ ξεκίνησε χερσαία επιχείρηση στο Λίβανο στις αρχές της εβδομάδας.

Σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας του Λιβάνου, συνολικά 1.974 άνθρωποι, ανάμεσά τους 127 παιδιά, έχουν χάσει τη ζωή τους από ισραηλινές επιθέσεις τον τελευταίο χρόνο, ενώ περίπου 9.384 έχουν τραυματιστεί. Η σύγκρουση ανάμεσα στη Χεζμπολάχ και τον ισραηλινό στρατό κλιμακώθηκε, ιδιαίτερα νωρίς αυτή την εβδομάδα, με την έναρξη χερσαίας εισβολής από το Ισραήλ.

Η Χεζμπολάχ ανακοίνωσε ότι κατόρθωσε να απωθήσει τις χερσαίες δυνάμεις του Ισραήλ από το πέρασμα Φατίμα στα σύνορα.

Πηγή: tovima.gr