Τίτλος: Επιχειρήσεις του Ισραηλινού Στρατού και Αεροπορικοί Βομβαρδισμοί στη Βηρυτό Αντιμέτωποι με την Απειλή από το Ιράν

Τίτλος: Επιχειρήσεις του Ισραηλινού Στρατού και Αεροπορικοί Βομβαρδισμοί στη Βηρυτό Αντιμέτωποι με την Απειλή από το Ιράν

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι καλεί τους κατοίκους συγκεκριμένων κτιρίων στα νότια προάστια της Βηρυτού να εκκενώσουν άμεσα, λόγω εκτιμώμενης παρουσίας εγκαταστάσεων της Χεζμπολάχ. Το μήνυμα αναρτήθηκε στην πλατφόρμα Χ, με αποτέλεσμα λιβανέζικα ΜΜΕ να αναφέρουν αεροπορικές επιδρομές στην περιοχή.

Σύμφωνα με το λιβανικό εθνικό πρακτορείο ειδήσεων ANI, τουλάχιστον πέντε ισραηλινοί βομβαρδισμοί έχουν πραγματοποιηθεί στα νότια προάστια της Βηρυτού. Δημοσιογράφοι του Γαλλικού Πρακτορείου ανέφεραν ότι άκουσαν ισχυρές εκρήξεις και είδαν καπνό να υψώνεται. Επιπλέον, ασθενοφόρα έσπευσαν στην περιοχή και αναφέρθηκε η παρουσία ισραηλινών drones που πετούσαν σε χαμηλό ύψος.

Εν τω μεταξύ, η κατάσταση κλιμακώνεται καθώς αξιωματούχος του ισραηλινού στρατού δήλωσε ότι προετοιμάζεται απάντηση στην πρόσφατη πυραυλική επίθεση που εξαπέλυσε το Ιράν. Αυτή η εξέλιξη έρχεται ενώ οι ισραηλινές δυνάμεις εντείνουν τις επιθέσεις κατά της Χεζμπολάχ στον Λίβανο και της Χαμάς στη Γάζα. Η ιρανική επίθεση, που είναι η δεύτερη από τον Απρίλιο, έχει εντείνει τους φόβους για μια ευρύτερη ανάφλεξη στην περιοχή.

Οι ισραηλινές δυνάμεις ανέφεραν ότι έχουν σκοτώσει 440 μαχητές της Χεζμπολάχ από την αρχή της χερσαίας επιχείρησης που ξεκίνησε τη Δευτέρα. Ο Μπενιαμίν Νετανιάχου δήλωσε σε διάγγελμα του ότι το Ιράν είναι υπεύθυνο για τις απειλές κατά του Ισραήλ και πρόσθεσε πως η χώρα θα αμυνθεί σθεναρά απέναντι σε αυτές τις επιθέσεις.

Πηγή: tovima.gr