Τίτλος: Καταστροφές και θάνατοι από τον τυφώνα Χέλεν στις νοτιοανατολικές ΗΠΑ

Τίτλος: Καταστροφές και θάνατοι από τον τυφώνα Χέλεν στις νοτιοανατολικές ΗΠΑ

Τουλάχιστον 44 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους λόγω του τυφώνα Χέλεν, ο οποίος προκάλεσε σοβαρές πλημμύρες στις νοτιοανατολικές ΗΠΑ. Έχουν πληγεί εκατομμύρια νοικοκυριά, με πάνω από 4 εκατομμύρια να έχουν μείνει χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα το βράδυ της Παρασκευής, σύμφωνα με τον ιστότοπο poweroutage.us.

Η Ελίν, ο ισχυρότερος τυφώνας που έχει πλήξει ποτέ τη συγκεκριμένη περιοχή, έφθασε στη βορειοδυτική Φλόριντα το απόγευμα της Πέμπτης, με ανέμους που έφταναν τα 225 χλμ/ώρα, σύμφωνα με τον ειδικό Μάικλ Λόουρι. Παρά την σταδιακή εξασθένησή του σε τροπική καταιγίδα, οι αρχές προειδοποιούν ότι οι κίνδυνοι από πλημμύρες και κατολισθήσεις παραμένουν.

Από τις αναφορές που συνέλεξε το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων (AFP), τουλάχιστον 20 θάνατοι έχουν καταγραφεί στη Νότια Καρολίνα, 15 στην Τζόρτζια, 7 στη Φλόριντα, ένας στη Βόρεια Καρολίνα και ένας στη Βιρτζίνια. Οι σφοδρές βροχοπτώσεις, συνοδευόμενες από ισχυρούς ανέμους, προκάλεσαν εκτενείς καταστροφές σε πολλές περιοχές, από το Ταλαχάσι της Φλόριντας μέχρι το Σάρλοτ της Βόρειας Καρολίνας.

Πηγή: tovima.gr