Τίτλος: Ο τυφώνας Μίλτον προειδοποιεί τη Φλόριντα για την καταστροφή και την ανάγκη εκκένωσης

Τίτλος: Ο τυφώνας Μίλτον προειδοποιεί τη Φλόριντα για την καταστροφή και την ανάγκη εκκένωσης

Ο τυφώνας Μίλτον έχει γίνει πηγή ανησυχίας για τους κατοίκους της Φλόριντα, αφού αναμένεται να προσγειωθεί με σφοδρότητα, προκαλώντας εκκενώσεις και συναγερμό. Η καταιγίδα που τώρα φέρει την κατηγορία 5, αρχίζει να επηρεάζει την περιοχή, με τους μετεωρολόγους να καταγράφουν ανησυχητικά στοιχεία. Ο John Morales, έμπειρος μετεωρολόγος του WTVJ/NBC6 στο Μαϊάμι, εξέφρασε την ανησυχία του, αναφέροντας την υποχρεωτική εκκένωση για τους κατοίκους.

Η πτώση της βαρομετρικής πίεσης, που μπορεί να φτάσει τα 50 millibars σε μόλις 10 ώρες, αποτελεί προγνωστικό δείκτη της ενίσχυσης της καταιγίδας. Ο Morales, μέσα από την εκπομπή του στα κοινωνικά δίκτυα, δήλωσε ότι πολλοί τον ενημέρωσαν πως η ενημέρωση του τους ήταν σωτήρια και τους βοήθησε να προετοιμαστούν καταλλήλως.

Η πιθανότητα αυξημένων δρομών καταιγίδων σχετίζεται με τις αυξημένες θερμοκρασίες στις θάλασσες, όπου οι θερμοκρασίες στον Κόλπο του Μεξικού είναι ήδη 2 έως 3 βαθμούς υψηλότερες από τους μέσους όρους του 20ού αιώνα. Οι θερμές θάλασσες ενισχύουν τη θερμοκρασία της ατμόσφαιρας, οδηγώντας σε περισσότερη υγρασία και ενισχυμένες βροχοπτώσεις.

Παρά τις εντολές εκκένωσης για εκατομμύρια κατοίκους, κάποιες περιπτώσεις όπως αυτή του Τζο Σι δείχνουν τον αντίκτυπο της απόφασης σε ορισμένα άτομα να παραμείνουν. Ο ίδιος, με ακρωτηριασμένο το αριστερό του πόδι, δήλωσε ότι δεν πρόκειται να φύγει από το ιστιοφόρο του, γιατί πιστεύει ότι ο Θεός τον έχει στείλει εκεί και δεν ανησυχεί για την καταιγίδα.

Ωστόσο, καθώς ο τυφώνας Μίλτον πλησιάζει, οι κάτοικοι καλούνται να είναι σε εγρήγορση και να παρακολουθούν τις εξελίξεις. Οι εκτιμήσεις δείχνουν ότι αναμένονται κύματα έως 4 μέτρα, παρακινώντας τις αρχές να επισημάνουν τη σοβαρότητα της κατάστασης. Μια σύνθετη καταστροφή αναμένεται, καθώς οι ζημιές από προηγούμενους τυφώνες όπως ο Helen θα ενωθούν με τις νέες καταστροφές.

Η κατάσταση είναι κρίσιμη και οι επιπτώσεις του τυφώνα είναι ήδη ορατές, καθιστώντας τον Μίλτον μια από τις πιο επικίνδυνες καταιγίδες στην περιοχή, με τις κλιματικές αλλαγές να επηρεάζουν την ένταση και τον αριθμό των καταιγίδων στο μέλλον.
Πηγή: tovima.gr