Τίτλος: Συνεχιζόμενες Επιθέσεις του Ισραήλ προκαλούν Παραγωγικές Συστάσεις και Θύματα στη Μέση Ανατολή

Τίτλος: Συνεχιζόμενες Επιθέσεις του Ισραήλ προκαλούν Παραγωγικές Συστάσεις και Θύματα στη Μέση Ανατολή

Η πολιτική προστασία στη Λωρίδα της Γάζας ανακοίνωσε ότι τουλάχιστον 21 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε πρόσφατο αεροπορικό βομβαρδισμό σε ισλαμικό τέμενος που είχε μετατραπεί σε καταφύγιο εσωτερικά εκτοπισμένων στην Ντέιρ αλ Μπάλα. Ο ισραηλινός στρατός επιβεβαίωσε τη δράση του, υποστηρίζοντας ότι στόχευσε σε «κέντρο διοίκησης και ελέγχου» της Χαμάς. «Ο αριθμός των νεκρών ανέρχεται σε 21 και υπάρχει μεγάλος αριθμός τραυματιών», δήλωσε εκπρόσωπος της πολιτικής προστασίας.

Την ίδια στιγμή, η Μέση Ανατολή βίωσε μια ακόμα τραγική συνέχεια, καθώς το Ισραήλ προχώρησε σε πολλές επιθέσεις. Ιδιαίτερα σφοδρή ήταν η επίθεση στη Βηρυτό, όπου οι ισραηλινές δυνάμεις εστίασαν κατά αποθηκών της Χεζμπολάχ. Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της ισραηλινής αεροπορίας, πραγματοποιήθηκαν στοχευμένες επιθέσεις σε αποθήκες πυρομαχικών και άλλες υποδομές στην περιοχή, ενώ προηγήθηκαν προειδοποιήσεις προς τον πληθυσμό για να περιοριστούν οι ζημιές σε αθώους πολίτες. Ωστόσο, η Χεζμπολάχ αντέτεινε ότι τα πλήγματα του Ισραήλ δεν έπληξαν τις αποθήκες της, αλλά αγωγούς φυσικού αερίου.

Επιπλέον, σχετικές αναφορές αναφέρουν ότι ο ισραηλινός στρατός έλαβε μέτρα για να απαντήσει στις επιθέσεις της Χεζμπολάχ, η οποία φαίνεται να εκτόξευσε περίπου 130 πυραύλους προς το Ισραήλ. Αξιοσημείωτο είναι ότι, σύμφωνα με δηλώσεις της Χεζμπολάχ, κατάφεραν να απωθήσουν προσπάθεια διείσδυσης ισραηλινών στρατευμάτων στη μεθόριο το Σάββατο προς Κυριακή.

Αξιοσημείωτο είναι και το γεγονός ότι υπάρχει έντονη ανησυχία για την τύχη του Εσμαήλ Κανί, επικεφαλής της Δύναμης Κουντς του Ιρανικού Σώματος Φρουρών της Ισλαμικής Επανάστασης. Ύστερα από τις ισραηλινές επιδρομές στη Βηρυτό, φήμες κυκλοφορούν σχετικά με την πιθανή κατάσταση του Κανί, καθώς οι πληροφορίες αναφέρουν ότι βρισκόταν στην περιοχή για να υποστηρίξει τη Χεζμπολάχ.

Πέρα από τη Βηρυτό, το Ισραήλ επιτέθηκε και σε περιοχές της Συρίας, με αναφορές να κάνουν λόγο για πλήγματα στην περιοχή Qusayr, κοντά στα σύνορα με το Λίβανο. Οι επιθέσεις αυτές αποσκοπούσαν στον περιορισμό των υποδομών της Χεζμπολάχ, από όπου πραγματοποιείται η μεταφορά όπλων από το Ιράν στην περιοχή.

Πηγή: tovima.gr