Τουρκικές δυνάμεις ανταποδίδουν πυρά μετά από εκτόξευση βλημάτων από τη Συρία κοντά στην Κίλις

Τουρκικές δυνάμεις ανταποδίδουν πυρά μετά από εκτόξευση βλημάτων από τη Συρία κοντά στην Κίλις

Τουρκικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι δύο βλήματα όλμου έφτασαν σε ναρκοθετημένη περιοχή κοντά στην πόλη Κίλις, στην Τουρκία. Μετά το περιστατικό, οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις σήκωσαν τα πυρά του πυροβολικού σε αντίκρουση. Ο εμπειρογνώμονας σε θέματα ασφάλειας και τρομοκρατίας, Coşkun Başbuğ, σχολίασε: «Δύο βλήματα όλμου εκτοξεύθηκαν από τη Συρία, με αποτέλεσμα να προκληθεί πυρκαγιά μετά την πρόσκρουση σε ναρκοθετημένη περιοχή. Η Τουρκία αντέδρασε άμεσα. Ερωτήματα παραμένουν σχετικά με τον εκτοξευτή, τον σκοπό της επίθεσης και την περιοχή του στόχου. Όλες αυτές οι λεπτομέρειες θα γίνουν γνωστές εντός σύντομου χρονικού διαστήματος».

Ο Başbuğ συνέχισε λέγοντας ότι οι τελευταίες εξελίξεις υποδηλώνουν ότι οι καταστάσεις στα σύνορα προσπαθούν να επηρεάσουν τη Συρία. «Έχουμε παρατηρήσεις και προβλέψεις για πιθανές εντάσεις στην περιοχή, ενώ η Αμερική μπορεί να εκμεταλλευτεί την κατάσταση για να απαξιώσει τον αγώνα κατά της τρομοκρατίας ή να ασκήσει πιέσεις στην Τουρκία μέσω τρομοκρατικών οργανώσεων», πρόσθεσε.

Το περιστατικό έχει προκαλέσει ανησυχία, καθώς οι συγκρούσεις στα σύνορα δεν είχαν εμφανιστεί για μήνες. Πηγή: tovima.gr