Ο Κώστας Γκουγκούνης έφυγε από τη ζωή δίνοντας μάχη με πρόβλημα υγείας που αντιμετώπιζε.

Το 2020, μετά την περιπέτεια της υγείας του που αντιμετώπιζε τότε, ο Κώστας Γκουσγκούνης είχε μιλήσει στην «Espresso» για τις προτάσεις που δεχόταν κατά καιρούς, ακόμα και σε προχωρημένη ηλικία, για να παίξει σε ταινίες.

«Είμαι καλά, παρά τα 90 μου χρόνια. Δεν το βάζω κάτω. Φυσικά και έχω προτάσεις ακόμα και σήμερα για να παίξω στον κινηματογράφο, αλλά δεν πάω. Γιατί εγώ ζητάω τα χρήματα μπροστά, ενώ εκείνοι θέλουν να πληρώσουν αφού βγει στις αίθουσες η ταινία. Φυσικά και έχω το κουράγιο να παίξω. Γιατί όταν κατέχεις τη δουλειά τεχνικά και ως ηθοποιός συμβιβάζεσαι με τον σκηνοθέτη. Εγώ έπαιξα και σε ποιοτικές ταινίες και σε αισθησιακές. Και, δεν σου κρύβω, ο κινηματογράφος με βοήθησε σε όλα τα είδη του. Ηταν για μένα βιοποριστικό επάγγελμα. Στην ουσία, ήταν μια καλή περιπέτεια μέσα στη ζωή μου το σινεμά».

Στην ερώτησή μας, τότε, αν οι ατάκες των ταινιών ήταν εμπνεύσεις τού εκάστοτε σκηνοθέτη ή δικές του, γελώντας μας αποκάλυπτε: «Αυτά όλα ήταν δικά μου τεχνάσματα», ενώ με το γνωστό πηγαίο χιούμορ του έλεγε για το αν του έλειπαν ο κινηματογράφος και το χειροκρότημα: «Εντάξει, με τον κινηματογράφο τώρα είμαστε στα ξεπουτανιάσμ…α. Τα έχω ξεπεράσει όλα αυτά».

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Πηγή: espressonews.gr