Ξέσπασαν οι γονείς της 17χρονης Μάγιας, η οποία είχε εξαφανιστεί για ημέρες και τελικά βρέθηκε σε χωριό του Ηρακλείου. Ο συνήγορος της οικογένειας μετέφερε την επιθυμία της οικογένειας της 17χρονης να μην ξανακούσουν για ειδύλλιο μεταξύ της κόρης τους και του 38χρονου Σλοβάκου, ο οποίος δικάστηκε το μεσημέρι του Σαββάτου από το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ηρακλείου.

 Ο δικηγόρος Φραγκίσκος Λαμπρινός ανέφερε πως η οικογένεια κατέθεσε το βράδυ της Παρασκευής μήνυση καθώς “υπάρχει το αδίκημα της αρπαγής ανηλίκου”. “Το σημαντικότερο είναι ότι το παιδί βρέθηκε. Οι γονείς εκφράζουν δι’ εμου την ανακούφισή και τις ευχαριστίες τους. Ο γονείς έχουν κάνει από χθες μήνυση. Υπάρχει το αδίκημα της αρπαγής ανηλίκου. Κατά τη γνώμη μας είναι αδύνατον να έχει συναινέσει το παιδί, διότι το παιδί αντιμετωπίζει σοβαρότατο πρόβλημα υγείας για το οποίο λαμβάνει φαρμακευτική αγωγή. Όταν είναι 38 ετών και θες να ζήσεις ρομάντζο, δεν το ζεις με ανήλικη και ειδικά με ανήλικη που παίρνει φάρμακα. Επομένως, επιθυμία της οικογένειας είναι να μην ξανακούσουν για ειδύλλιο, ρομάντζο κλπ”, δήλωσε.

Σε βάρος του Σλοβάκου αλλά και του Νορβηγού, στον οποίο ανήκει η έκταση με τα καταλύματα όπου εντοπίστηκε τελικά η 17χρονη, ασκήθηκε δίωξη για αρπαγή ανηλίκου με το άρθρο 324, υπό την μορφή δηλαδή της διευκόλυνσης της διαφυγής ανηλίκου. Παραπέμφθηκαν στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο για να δικαστούν. Ο Νορβηγός ζήτησε αναβολή και θα δικαστεί την ερχόμενη Δευτέρα. Μέχρι τότε παραμένει κρατούμενος.

Από την πλευρά του ο 38χρονος Σλοβάκος επέμεινε να δικαστεί, χωρίς μάλιστα την παρουσία συνηγόρου υπεράσπισης. Κρίθηκε ένοχος για την κατηγορία και του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 6 μηνών με αναστολή. Να σημειωθεί ότι η Εισαγγελέας είχε νωρίτερα προτείνει την ενοχή του με ποινή φυλάκισης δύο ετών.

“Η οικογένεια εκφράζει την ικανοποίησή της για την καταδίκη του κατηγορουμένου” ανέφερε ο δικηγόρος της οικογένειας Φραγκίσκος Λαμπρινός, επαναλαμβάνοντας πώς “όταν είσαι 38 ετών και θες να ζήσεις ένα ειδύλλιο αυτό το ζεις με μια ενήλικη και όχι μια ανήλικη, πολλώ δε μάλλον με μια ανήλικη που τελεί υπό φαρμακευτική αγωγή. Το πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει το παιδί είναι σοβαρότατο και η πεποίθηση της οικογένειας είναι ότι το πρόβλημα αυτό έτυχε εκμετάλλευσης από τον κύριο κατηγορούμενο. Τώρα η προσοχή της οικογένειας στέφεται στην φροντίδα του παιδιού ” Σύμφωνα με τον δικηγόρο Γιώργο Λιονάκη, ο ένας εκ των κατηγορουμένων, ο 38χρονος, όπως γράψαμε παραπάνω, αποφάσισε να δικαστεί σήμερα από μόνος του. “Εγώ είχα την αίσθηση ότι η υπόθεση δεν είναι ώριμη να δικαστεί, διότι χρειαζόμασταν κάποια μέσα για την υπεράσπιση μας τα οποία έπρεπε οπωσδήποτε να τα έχουμε στη διάθεσή μας. Ο ίδιος, ο φερόμενος ως φίλος της Μάγιας, επέλεξε να δικαστεί σήμερα, οπότε εγώ αποστασιοποιήθηκα από τον συγκεκριμένο” είπε ο κ. Λιονάκης. Ο δεύτερος κατηγορούμενος πήρε αναβολή και θα δικαστεί την Δευτέρα στις 12 και μισή. “Στην ουσία της υπόθεσης δεν θα ήθελα να μπω. Το δικαστήριο έκρινε όπως έκρινε, ωστόσο για τον δικό μου εντολέα που συνεχίζω να εκπροσωπώ (εκτός απροόπτου) υποστηρίζουμε ότι δεν έχει καμιά σχέση με την υπόθεση και δεν γνώριζε το παραμικρό” πρόσθεσε ο κ. Λιονάκης. “Το ευτύχημα” συνέχισε ο ίδιος, “σε αυτή την υπόθεση είναι ότι η νεαρά βρέθηκε και είναι καλά στην υγεία της.

Όπως έχει γράψει το cretalive, o Νορβηγός φέρεται να υποστηρίζει σύμφωνα με πληροφορίες ότι δεν είχε αντιληφθεί όλη αυτή την κινητοποίηση περί της εξαφάνισης της Μάγιας ενώ υποστηρίζει ακόμα ότι δεν είχε ιδέα ότι είναι ανήλικη. Ο 38χρονος Σλοβάκος από την άλλη υποστηρίζει ότι σε καμία περίπτωση δεν την προέτρεψε να φύγει από το σπίτι της αλλά ισχυρίζεται ότι το κορίτσι πήγε και τον βρήκε με δική της πρωτοβουλία.

Πηγή: cretalive.gr

Πηγή: patrastimes.gr