Με έναν πολύ πρωτότυπο τρόπο θα γιορτάσουν Λαρισαίοι την συμπλήρωση των 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση. Τι θα κάνουν; Θα τρέξουν 1821 χιλιόμετρα και θα τα ολοκληρώσουν μέχρι τις 25 Μαρτίου για να έχει απόλυτα συμβολικό χαρακτήρα.

Όπως μεταδίδει το larissanet.gr πρόκειται για δράση του Συλλόγου Μαραθωνοδρόμων Λάρισας που τα τελευταία χρόνια έχει συνηθίσει την πόλη με τέτοιου είδους δράσεις γεμάτες καινοτομία και φρεσκάδα.

«Μέχρι αυτή τη στιγμή θα τρέξουν ατομικά 35 άτομα. Τα χιλιόμετρα που πρέπει να καλύψουμε είναι 1821 σε 10 μέρες. Αρχίζουμε σήμερα, Τρίτη 16 Μαρτίου και τελειώνουμε Πέμπτη 25 Μαρτίου» εξηγεί στο larissanet.gr ο πρόεδρος του Συλλόγου κ. Απόστολος Γούλας και εξηγεί ότι «Αντιστοιχούν 52 χλμ στο άτομο να τα τρέξει μέσα σε αυτές τις 10 μέρες. Κάποιος μπορεί να κάνει για παράδειγμα 5 χλμ κάθε μέρα ενώ κάποιος μπορεί να κάνει 52 χλμ σε μια μέρα. Σίγουρα θα προστεθούν και άλλα άτομα σ’ αυτήν την προσπάθεια».

Πως όμως θα γίνεται η καταμέτρηση; Λόγω Covid δεν μπορούν να τρέξουν όλοι μαζί. Άρα ο καθένας θα τρέχει ατομικά. Στο τέλος κάθε προπόνησης θα στέλνει μια φωτογραφία του και θα αναφέρει τα χιλιόμετρα που κάνει με το ανάλογο hashtag #ΣΜΝΛ #1821 #ΣΜΝΛ1821. Κάθε μέρα θα αφαιρούνται τα χιλιόμετρα για να ξέρουνε πόσα.

«Η ιδέα προέρχεται από ανάλογη δράση του αδελφού σωματείου δρομέων Κύπρου ΑΠΟΕΛ και επειδή μας άρεσε η ιδέα αποφασίσαμε να το δοκιμάσουμε και εμείς αυτό» καταλήγει ο κ. Γούλας και αισιοδοξεί πως θα πάει πολύ καλά η προσπάθεια.

Πηγή: patrastimes.gr