Ο Λάζαρος Γεωργακόπουλος έκανε είσοδο στη σειρά «Σασμός» υποδυόμενος έναν ισοβίτη. Ένας σπουδαίος ηθοποιός και σκηνοθέτης που έχει κάνει υπέροχες παραστάσεις στο θέατρο και επιλεκτικές δουλειές στην τηλεόραση.

Ας τον γνωρίσουμε λίγο καλύτερα:

Γεννήθηκε το 1963 στην Αθήνα. Αποφοίτησε από τη Δραματική Σχολή του θεάτρου Τέχνης. Είναι παντρεμένος με την επίσης ηθοποιό Μαρία Κατσιαδάκη και πατέρας!

9405 MARIA KATSIADAKI LAZAROS GEORGAKOPOYLOS ME TIN KORI TOYS IOANA 02112021
Με τη σύζυγό του και τη κόρη τους

«Η αλήθεια είναι πως εδώ και πολλά χρόνια η δημόσια παρουσία μου περιορίζεται στην υπόθεση του θεάτρου – στους ρόλους που επιλέγω να παίζω και στα έργα που σκηνοθετώ. Ίσως γιατί νιώθω πως μέσα από την υπόθεση του θεάτρου μπορείς να πεις περισσότερα πράγματα – μέσα από ένα ρόλο ή από ένα κείμενο. Αλλά θαυμάζω πολύ τους ανθρώπους που τοποθετούνται δημόσια κόντρα στο ρεύμα – και πληρώνουν αυτή την τοποθέτησή τους με δημόσιες αποδοκιμασίες και αποκλεισμό», είχε πει σε συνέντευξή του στο monopoli.gr.

5750 GEORGAKOPOYLOS STATHAKOPOYLOY ALEKSANDRAKI KOYRLAMPAS 19042012

Τι είναι αυτό που δεν αντέχει στον εαυτό του; «Όταν χάνω το χιούμορ μου και παίρνω τα πράγματα πιο σοβαρά από ότι είναι. Κατά τ’ άλλα αντέχω σχεδόν τα πάντα, και στον εαυτό μου και στους άλλους. Παλιότερα μ’ ενοχλούσαν πολλά, τώρα όχι. Έχω γίνει ανεκτικός και αυτό το θεωρώ μεγάλη κατάκτηση».7676 LAZAROS GEORGAKOPOYLOS 01082008

Όσο αν τον απασχόλησε ποτέ η σχέση υποκριτικής και «επωνυμίας» είχε πει στην ίδια συνέντευξη: «Ναι, φυσικά με απασχόλησε, και από πολύ μικρή ηλικία· αλλά ήταν κάτι που δεν με ενδιέφερε, τουλάχιστον “η επωνυμία”, με την έννοια που με ρωτάτε, δηλαδή αυτή που προέρχεται κυρίως από την τηλεόραση.

Πάντα φοβόμουν την μεγάλη έκθεση, πάντα φοβόμουν ότι θα πρέπει να υπερασπιστώ μια εικόνα που ίσως δεν μου ανήκει, που μου φόρεσαν άλλοι. Αγχώνομαι πολύ όταν βλέπω ανθρώπους, που επειδή έχουν την ετικέτα του κωμικού, αγωνίζονται να πουν την κωμική ατάκα, να κάνουν αστεία, όταν εμφανίζονται σε εκπομπές στην τηλεόραση, για να επιβεβαιώσουν αυτή την “εικόνα” τους.

7811 GEORGAKOPOYLOS IORDANIDIS TSAKIROGLOY DIAVATI 01082008Κάθε φορά που έπρεπε να επιλέξω ανάμεσα στην τηλεόραση-κινηματογράφο και θέατρο, πάντα κέρδιζε το θέατρο. Αυτή η επιλογή σίγουρα δεν με βοήθησε στην “παραπάνω επωνυμία”, αλλά μου έδωσε την ευκαιρία να παίξω καταπληκτικούς ρόλους στο θέατρο. Και όπως λέει κι ο Πολ Σέλντον «ποιος ξέρει, ίσως κάποια πράγματα δεν είναι τυχαία».

9939 EFTHIMIADIS LAZAROS GEORGAKOPOYLOS IRO MANE 592007

Σε μία άλλη συνέντευξή του στο fermouart.gr είχε ρωτηθεί αν έχει βιώσει απώλειες και πώς τις αντιμετώπισε με αφορμή την παράσταση που έπαιζε τότε.

«Δύσκολα αλλά προχωράω. Η απώλεια είναι μέσα στη ζωή μας. Βέβαια αυτό που συμβαίνει στο έργο μας είναι αυτό που σε ξεπερνάει, αυτό που δεν θέλεις να το ζήσει κανείς, αυτό που ούτε να το σκεφτείς δεν μπορείς, αυτό που δεν μπορείς να φανταστείς πώς θα αντιδρούσες σε μια τέτοια συνθήκη».

1629 GEORGAKOPOYLOS NAYPLIOTOY AYGOYSTIDIS 15032016

Για εκείνον πηγή ανάτασης είναι η οικογένεια και οι φίλοι του όπως είχε εξομολογηθεί. «Πέρα από το θέατρο και πάνω από το θέατρο είναι πάντα η ζωή.

9378 LAZAROS GEORGAKOPOYLOS ME TIN KORI TOY IOANA GEORGAKOPOYLOY 02112021
Ποζάρει με τη κόρη του

Και η ζωή είναι αλλού – όπως λέγαμε συνεχώς με τη φίλη και συνεργάτη Γκάγκα Ρόσιτς που χάσαμε. Είναι στην οικογένειά μου, είναι στους φίλους μου, στους ανθρώπους που είναι κοντά μου».

Η κόρη του μάλιστα κέρδισε το «The voice» καθώς έχει υπέροχη φωνή!

Πηγή: espressonews.gr