Αναδύοντας τη Φωνή της: Η Σούλα Παρασίδη και η Νέα Εποχή της Καριέρας της στην Όπερα

Αναδύοντας τη Φωνή της: Η Σούλα Παρασίδη και η Νέα Εποχή της Καριέρας της στην Όπερα

Η Σούλα Παρασίδη εκφράζει την πεποίθησή της ότι πλέον βρίσκεται στην πιο ενδιαφέρουσα και συνειδητή φάση της καριέρας της. Ο ρόλος της ως θεά Άρτεμις στις Ιφιγένειες του Γκλουκ, που ανοίγουν τη σεζόν στην Εθνική Λυρική Σκηνή, είναι μια απόδειξη του τι μπορεί να επιτύχει. Γεννημένη στο Βανκούβερ από Έλληνα πατέρα και Ιρλανδή μητέρα, η σοπράνο συμμετέχει σε μια μορφή τέχνης που της επιφυλάσσει πολλές εκπλήξεις, κάποιες από τις οποίες δεν ήταν πάντα ευχάριστες.

Η Παρασίδη αναγνωρίζει ότι οι παραστάσεις της σε ελληνικό κοινό είναι πάντα ιδιαίτερες και προσωπικές. Τονίζει ότι νιώθει σαν να επιστρέφει στο σπίτι της κάθε φορά που βρίσκεται σε ελληνική σκηνή, κυρίως λόγω του ισχυρού συναισθήματος που αυτή η εμπειρία της προσφέρει. Θυμάται το ντεμπούτο της στην Ελλάδα, που πραγματοποιήθηκε στο θέατρο Ολύμπια και ήταν συνδεδεμένο με τους εορτασμούς για τη Μάγισσα της Όπερας, Μαρία Κάλλας.

Αναφερόμενη στη ζωή και την καθημερινότητά της κατά τη διάρκεια των παραστάσεων, εκφράζει την ανάγκη για ισορροπία. Αν και η πειθαρχία είναι θεμελιώδης για την προετοιμασία, πιστεύει ότι η εμπιστοσύνη στη διαδικασία είναι εξίσου σημαντική. Προσπαθεί να επενδύσει σε μεγάλες στιγμές ξεκούρασης, διαφυλάσσοντας τη φυσική και φωνητική της κατάσταση.

Η εμπειρία της με τον καρκίνο την έχει καθορίσει σε πολλούς τομείς. Η διάγνωση την τρομοκράτησε, όμως την έχει βοηθήσει να κατανοήσει καλύτερα τη ζωή και την τέχνη της. Η επιμονή της την έχει οδηγήσει στην εξέλιξη της τεχνικής της και στην αναζήτηση νέων ρόλων, ενώ το θάρρος της ενισχύει την επιθυμία της να παίρνει ρίσκα και να εξερευνά νέα καλλιτεχνικά πεδία.

Στη διάρκεια της συνέντευξης, η Παρασίδη περιγράφει την αγαπημένη της ιεροτελεστία: ξεκινά την ημέρα της με καφέ και μουσική, μια συνήθεια που την κρατά προσγειωμένη. Περίληπτα, πιστεύει ότι δεν έχει ακόμη δώσει την καλύτερη ερμηνεία της, αλλά νιώθει ότι η καριέρα της βρίσκεται σε μια νέα, συναρπαστική αρχή.

Πηγή: tovima.gr