Η Σημαντική Συνεργασία Dominique Renaud και Julien Tixier στην Αναγέννηση της Δημιουργικής Ωρολογοποιίας

Η Σημαντική Συνεργασία Dominique Renaud και Julien Tixier στην Αναγέννηση της Δημιουργικής Ωρολογοποιίας

Ο Dominique Renaud αποτέλεσε τον πυρήνα της Renaud & Papi, της πρώτης ανεξάρτητης εταιρείας αναπτύξεως και κατασκευής ωρολογιακών μηχανισμών, την οποία ίδρυσε το 1986 μαζί με τον φίλο του Giulio Papi. Οι δημιουργίες της Renaud & Papi επηρέασαν σημαντικά τη σύγχρονη ωρολογοποιία και συνέβαλαν στην ανάπτυξη κορυφαίων οίκων όπως οι IWC, Lange & Söhne, Jaeger-LeCoultre, Audemars Piguet και Richard Mille. Η συνεργασία του Renaud με την Audemars Piguet στα τέλη της δεκαετίας του 1990 συντέλεσε στο να γίνει η Renaud & Papi το εφαλτήριο για πολλούς επιδραστικούς ωρολογοποιούς.

Μετά την εξαγορά της Renaud & Papi το 2000 από την Audemars Piguet, ο Dominique Renaud επιχείρησε μια νέα αρχή, μετακομίζοντας στη νότια Γαλλία. Περίπου δώδεκα χρόνια αργότερα, συνάντησε τον Julien Tixier, έναν ταλαντούχο νεαρό ωρολογοποιό, και η συνεργασία τους ξεκίνησε να αποδίδει καρπούς. Δημιουργούσαν μαζί, συμπληρώνοντας ο ένας τον άλλον, και η χημεία μεταξύ τους αποδείχθηκε εξαιρετική. Όταν εργάζονταν από κοινού, ο Renaud οπτικοποιούσε τις ιδέες του και ο Tixier αναλάμβανε την υλοποίησή τους.

Το 2020 και το 2023, δημιούργησαν από κοινού δύο μοναδικά ρολόγια: το Tempus Fugit και το Secular Perpetual Calendar. Η επιτυχία των συνεργασιών τους οδήγησε στη φυσική εξέλιξη της σχέσης τους, με την ίδρυση της Renaud Tixier το 2023. Ο στόχος της νέας εταιρείας είναι να επανεξετάσει τις θεμελιώδεις αρχές της μηχανικής ρολογοποιίας και να προωθήσει την καινοτομία στον τομέα.

Το πλάνο τους περιλαμβάνει επτά στάδια, το καθένα εκ των οποίων θα κορυφώνεται με μια νέα καινοτόμα δημιουργία που θα στηρίζεται σε εφευρέσεις για τη βελτίωση των υφιστάμενων μηχανισμών. Το πρώτο τους ρολόι, με τον τίτλο “Monday”, είναι αφιερωμένο στην παραγωγή ενέργειας και εξετάζει τη χρήση του μικρο-ρότορα. Ο μικρο-ρότορας, αν και μπορεί να ενσωματωθεί στον μηχανισμό, αντιμετωπίζει κάποια προβλήματα επιτάχυνσης. Για να τα ξεπεράσουν, εισήγαγαν έναν επικουρικό μηχανισμό, γνωστό ως “χορευτής”, που βελτιώνει την απόδοση του μικρο-ρότορα.

Το ρολόι “Monday” έχει διάμετρο 40.8 mm και διατίθεται σε ροζ ή λευκό χρυσό με τιμή 83.300 ευρώ. Αντικείμενο ενδιαφέροντος θα είναι η εξέλιξη αυτής της μάρκας στο μέλλον, καθώς σίγουρα αναμένονται εξαιρετικές δημιουργίες.

Πηγή: tovima.gr