«Να κάνουν ενστάσεις όσοι τούς επιβλήθηκε πρόστιμο επειδή πήγαν για ψώνια σε άλλο δήμο», κάλεσε ο Γ.Γ. Εμπορίου, Παναγιώτης Σταμπουλίδης τους καταναλωτές, μιλώντας στον ΑΝΤ1 ξεκαθαρίζοντας ότι η μετακίνηση από δήμο σε δήμο της ίδιας Περιφέρειας για αγορές είναι επιτρεπτή διαδικασία.

Όπως μετέδωσε ο ΑΝΤ1, ζευγάρι κατήγγειλε ότι ξεκίνησε από την περιοχή, όπου διαμένει στην Καλλιθέα για να πάει να κάνει τα ψώνια του στου Ζωγράφου, ακολουθώντας όλες τις προβλεπόμενες διαδικασίες με το “click away”. Όμως, σε έλεγχο της αστυνομίας, τούς επιβλήθηκε πρόστιμο 300 ευρώ στον καθένα, με τον αστυνομικό να τους λέει “πώς είναι δυνατόν να ξεκινούν από την Καλλιθέα για να πάνε να ψωνίσουν στου Ζωγράφου”. Ανάλογα περιστατικά έχουν καταγγελθεί επίσης στις αρμόδιες Αρχές. Ο κ. Σταμπουλίδης ξεκαθάρισε πάντως ότι οι μετακινήσεις σε άλλον δήμο για αγορές είναι επιτρεπτή, εφόσον ακολουθούνται και όλες οι άλλες διαδικασίες.

Για τις καθυστερήσεις στις παραδόσεις, που παρατηρούνται λόγω του πρωτοφανούς όγκου που έχουν να διαχειριστούν οι ταχυμεταφορές, ο Παναγιώτης Σταμπουλίδης σημείωσε πως για αυτόν το λόγο επιλέχθηκε η παράδοση εκτός, ώστε να εξομαλυνθεί ο όγκος και εκτίμησε ότι, «θα αρχίσει να εξομαλύνεται την επόμενη περίοδο».

«Είναι μια δύσκολη κατάσταση», παραδέχθηκε ο ΓΓ Εμπορίου και Καταναλωτή. «Έχουμε αύξηση όσο αφορά στο ηλεκτρονικό εμπόριο κοντά στο 30%, σε σχέση με πέρυσι», ανέφερε τα μέχρι τώρα, ενδεικτικά στοιχεία, ενώ παρατήρησε ότι, υπάρχει μικρή κινητικότητα στα μικρά μαγαζιά που δουλεύουν με e-shop. «Αλλά αυτό δεν καλύπτει το κενό στην αγορά, γι’ αυτό και οι επιχειρήσεις μένουν στα προγράμματα στήριξης», συμπλήρωσε.

«Τα μέτρα παραμένουν σε ισχύ, οι έλεγχοι θα ενταθούν τις επόμενες μέρες», τόνισε καλώντας τους πολίτες να τα τηρήσουν.

Δείτε το βίντεο από τον ΑΝΤ1:

Πηγή: patrastimes.gr