Το άνοιγμα της διαθήκης του Μίκη Θεοδωράκη προκάλεσε αναταραχές στην οικογένεια. Ο δικηγόρος της Μαργαρίτας Θεοδωράκη, Αλέξανδρος Λυκουρέζος μίλησε στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα» για το σύνολο των διαθηκών.

«Οι διαθήκες είναι πέντε. Η τελευταία συνετάγει το 2017. Έχουμε άλλες 4 συμπληρωματικές και αναφέρονται σε επιμέρους θέματα. Σε αυτή του Φεβρουαρίου 2021 αναφέρεται το Miki’s Radio που επιμελείται ο Νίκος Κουρής. Είναι ένα ραδιόφωνο που έπαιζε και μετέδιδε μουσική του Μίκη. Το αγαπούσε πολύ ο Μίκης και είχε άριστη συνεργασία με τον Νίκο Κουρή.

Διαβάστε επίσης: Ανατροπή – Ο Μίκης Θεοδωράκης δεν αναφέρει το Νίκο Κουρή ως γιο του στη διαθήκη

Αναφέρεται σε αυτόν ως «Νίκος Κουρής (Νίκος Θεοδωράκης όπως υπογράφει). Καταρρέουν αυτά που ισχυρίζεται ο κύριος Κουρής ότι είναι γνήσιο τέκνο του Μίκη Θεοδωράκη. Αν ήταν γιος του θα το είχε διατυπώσει με σαφήνεια. Δεν λέει “το τέκνο μου”. Ζητάει από όλους να μην δημιουργήσουν εμπόδια στη συνέχεια λειτουργίας αυτού του ραδιοφώνου. Απλώς τον απαλλάσσει από το να καταβάλλει -όπως κάθε ραδιόφωνο- πνευματικά δικαιώματα της δημόσιας εκτέλεσης των έργων που μεταδίδει», είπε μεταξύ άλλων.

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Πηγή: espressonews.gr