Τον ανακριτικό κλοιό να σφίγγει γύρω της θα δει τις επόμενες ημέρες η χήρα του Γιώργου Τράγκα, Μαρία Καρρά, καθώς θα κληθεί να απολογηθεί για δύο βαριά κακουργήματα που αφορούν τις δηλώσεις περιουσιακής κατάστασής της.

tragkas 1

Η Εισαγγελία Πρωτοδικών άσκησε σε βάρος της ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για δύο αδικήματα που αφορούν απόκρυψη στα «πόθεν έσχες» της περιουσιακών στοιχείων εκατομμυρίων ευρώ. Το χρονικό διάστημα κατά το οποίο φέρεται ότι τελέστηκαν τα συγκεκριμένα αδικήματα είναι, σύμφωνα με στοιχεία της δικογραφίας, από το 2012 έως το 2019.

7426 GIORGOS TRAGAS MARIA KARA 322018

Συγκεκριμένα, η χήρα του Γιώργου Τράγκα διώκεται για υποβολή ανακριβών δηλώσεων περιουσιακής κατάστασης («πόθεν έσχες») κατά το χρονικό διάστημα από το 2012 έως το 2015 και για μη υποβολή δηλώσεων «πόθεν έσχες» για τα επόμενα χρόνια μέχρι το 2019. Από τον νόμο ως δημοσιογράφος και εκείνη είχε υποχρέωση να υποβάλλει τις συγκεκριμένες δηλώσεις, όμως δεν το έκανε ή το έκανε δηλώνοντας ανακριβή στοιχεία.

8250 MARIA KARA GIORGOS TRAGAS 22102019

Για την υπόθεση είχε προηγηθεί ποινική έρευνα από την Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας με αφορμή πόρισμα που της διαβίβασε η Αρχή για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος. Στο πόρισμα αναφέρεται, σύμφωνα με πληροφορίες, ότι η κυρία Καρρά δεν δήλωνε τα επίμαχα έτη περιουσιακά στοιχεία ύψους περίπου 3.000.000 ευρώ.tragkas sizigos

Μετά την άσκηση της δίωξης η δικογραφία που έχει σχηματίσει η Εισαγγελία διαβιβάζεται σε ανακριτή, ο οποίος, αφού τη μελετήσει, αναμένεται να καλέσει τη χήρα του Γιώργου Τράγκα σε απολογία. Πάντως, η κυρία Καρρά σε πρόσφατη συνέντευξή της είχε κάνει λόγο για στοχοποίησή της, υποστηρίζοντας ότι σε βάρος της ίδιας και του εκλιπόντος συζύγου της έλαβε χώρα ένας επικοινωνιακός κανιβαλισμός.

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Πηγή: espressonews.gr