Ο 41χρονος σήμερα άνδρας έχει κληθεί να καταθέσει στο δικαστήριο ως μάρτυρας για την υπόθεση. Την περασμένη Τετάρτη, πρώτη ημέρα της δίκης, το όνομά του αναγνώστηκε μαζί με τα ονόματα των υπόλοιπων 38 μαρτύρων που έχουν προτείνει οι δικηγόροι της Ιωάννας. Ο ίδιος, την ημέρα εκείνη, δεν έδωσε το «παρών» στο δικαστήριο.

Ομως, στις επόμενες δικάσιμες για την επίθεση με το βιτριόλι, η μαρτυρία του ενδέχεται να ρίξει φως σε κάποια από τα σκοτεινά σημεία της υπόθεσης, κυρίως σε αυτά που αφορούν το κίνητρο της αρρωστημένης επίθεσης.

Κατά το στάδιο της προδικασίας, στην κατάθεση που είχε δώσει ο 41χρονος ήταν ξεκάθαρος: «Με την εν λόγω γυναίκα (σ.σ.: την κατηγορούμενη) δεν έχουμε σταθερή σχέση και γνωρίζω ελάχιστα για την προσωπική της ζωή.

Παράλληλα, το χρονικό διάστημα που τη γνωρίζω, μέσω της διαδικτυακής εφαρμογής messenger, λόγω των κοινών γνωστών που είχαμε, μου βγήκε σαν προτεινόμενη διαδικτυακή φίλη μία ακόμη γυναίκα με το όνομα Ιωάννα, στην οποία και έκανα αίτημα φιλίας. Με την εν λόγω γυναίκα ανταλλάξαμε κάποια 5-10 τυπικά μηνύματα, πλην όμως δεν βρεθήκαμε ποτέ από κοντά και δεν υπήρξε εδώ και ένα έτος περαιτέρω επαφή μαζί της».

Βιτριόλι επίθεση

Και η Ιωάννα, όμως, στην κατάθεση που έδωσε στις 11 Ιουνίου 2020, την ημέρα που συνελήφθη η κατηγορούμενη, όταν της έδειξαν φωτογραφία της και τη ρώτησαν αν τη γνωρίζει ή αν έχει κάποια έχθρα μαζί της, εκείνη απάντησε πως όντως τη γνωρίζει, αλλά τόνισε ότι «δεν έχω φιλικές σχέσεις μαζί της και δεν έχω καμία έχθρα μαζί της…». Στα… μαλακά Η κατηγορούμενη επιχειρεί τώρα να πείσει πως η πρόθεσή της δεν ήταν να σκοτώσει την Ιωάννα.

Μέσω του συνηγόρου της, Σάκη Κεχαγιόγλου, ζήτησε να μετατραπεί η κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε βαριά σκοπού μενη σωματική βλάβη, αδίκημα που τιμωρείται με μικρότερη ποινή.

Πηγή: patrastimes.gr