Αφιέρωμα στην Απόλαυση των Ελληνικών Ζυμαρικών και Μακαρονάδων

Αφιέρωμα στην Απόλαυση των Ελληνικών Ζυμαρικών και Μακαρονάδων

Το νέο τεύχος της Ελληνικής Κουζίνας, το οποίο κυκλοφορεί αυτό το Κυριακάτικο πρωί, είναι αφιερωμένο στα πιο αγαπημένα πιάτα: τις μακαρονάδες και τα ζυμαρικά της ελληνικής κουζίνας. Στο τεύχος θα βρείτε πενήντα επιλεγμένες συνταγές που περιλαμβάνουν χυλοπίτες, φλωμάρια, ματσάτα, πέτουρα και γκόγκες, αποθεώνοντας τα ζυμαρικά στις ελληνικές τους εκδοχές.

Δημοφιλή πιάτα όπως κόκορας με φλωμάρι, γιουβέτσι μοσχάρι οσομπούκο και σμυρναίικα σκορδομακάρονα μας ταξιδεύουν πίσω στους παραδοσιακούς γεύσεις, ενώ ταυτόχρονα ενσωματώνονται και σύγχρονες προτάσεις με έμφαση στα τοπικά προϊόντα. Οι experts Δημήτρης Σκαρμούτσος, Τίμος Ζαχαράτος, Νίκος Καραθάνος και Τζιοβάνι Σκαράτζι προσφέρουν νόστιμα tips και αναλυτικές περιγραφές για να διευκολύνουν την παρασκευή αυτών των συνταγών.

Επιπλέον, ανακαλύπτουμε την ιδιαίτερη ιστορία του σιταριού και των ζυμαρικών, καθώς και τις συνταγές για να φτιάξουμε φρέσκα ζυμαρικά στο σπίτι. Μας παρουσιάζονται επίσης οι καλύτερες σάλτσες που εντυπωσιάζουν τους καλεσμένους μας.

Στο νέο τεύχος περιλαμβάνονται προτάσεις για εξόδους, όπου μπορούμε να απολαύσουμε πληθωρικό παστίτσιο ή πεντανόστιμο γιουβέτσι. Επίσης, μας δίνεται η δυνατότητα να ενημερωθούμε για τα καλύτερα παντοπωλεία, όπου μπορούμε να βρούμε ιδιαίτερα ζυμαρικά και συνοδευτικά, καθώς και κρασιά και μπίρες που θα αναδείξουν τη γαστρονομική μας εμπειρία.

Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ κυκλοφορεί αυτή την Κυριακή 6 Οκτωβρίου με το ΒΗΜΑ.

Πηγή: tovima.gr