Η Ανάδειξη και το Μέλλον της Έντυπης Δημοσιογραφίας στην Ελλάδα

Η Ανάδειξη και το Μέλλον της Έντυπης Δημοσιογραφίας στην Ελλάδα

Στο συνέδριο των ιδιοκτητών ημερήσιων εφημερίδων Αθηνών, με τίτλο «Εφημερίδες 2025», εξετάστηκαν τα τρέχοντα και μελλοντικά ζητήματα της έντυπης δημοσιογραφίας στην Ελλάδα. Ο πρόεδρος της Βουλής, Κωνσταντίνος Τασούλας, τόνισε τη σημασία της πρωτοβουλίας, δηλώνοντας ότι οι εκδηλώσεις αυτές στοχεύουν όχι στην αποτίμηση των εφημερίδων αλλά στην αναζήτηση νέων κατευθύνσεων για την εκκίνησή τους.

Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου, επισημάνθηκαν οι προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο έντυπος τύπος και αναζητήθηκαν λύσεις για την εξασφάλιση της βιωσιμότητάς του. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, τόνισε την ανάγκη για ψηφιοποίηση, το περιβαλλοντολογικό αποτύπωμα και τη στήριξη ευάλωτων κατηγοριών εργαζομένων.

Ο Γιάννης Βρέντζος, διευθύνων σύμβουλος της ALTER EGO MEDIA, τόνισε την επιθυμία του ομίλου να μετατραπεί από παραδοσιακό μέσο σε Media Tech Group, με κύριο στόχο την παραγωγή και διαχείριση περιεχομένου μέσω προηγμένων τεχνολογιών. Υπογράμμισε τη σημασία του ανθρώπινου δυναμικού, αναφερόμενος στην ανάγκη συνεργασίας με ικανούς δημοσιογράφους.

Ο Νίκος Χατζηνικολάου, πρόεδρος της ΕΙΗΕΑ, υπογράμμισε τη σημασία της έγκυρης και ποιοτικής ενημέρωσης για τη Δημοκρατία. Παράλληλα, ο Γιώργος Δήμας, αντιπρόεδρος της ΕΙΗΕΑ, ανέφερε την απουσία ενός εθνικού σχεδίου δράσης για την αντιμετώπιση της κρίσης στον Τύπο.

Αναφορές έγιναν επίσης στη σημασία των εφημερίδων στην ενημέρωση για την οικονομία. Ο Σπύρος Θεοδωρόπουλος, πρόεδρος του ΣΕΒ, δήλωσε ότι οι εφημερίδες είναι μια από τις βασικές σταθερές της δημοκρατίας και της καθημερινής ζωής. Η εκδήλωση περιλάμβανε και παρεμβάσεις από εκπροσώπους διεθνών μέσων ενημέρωσης που παρουσίασαν καινοτόμες πρακτικές.

Πηγή: tovima.gr