«Η Δραματική Ελλειψη Νερού στην Αθηνα και την Περιφέρεια»

«Η Δραματική Ελλειψη Νερού στην Αθηνα και την Περιφέρεια»

Απόψε στις 00:40, στο MEGA, η «Μεγάλη Εικόνα» με τη Νίκη Λυμπεράκη εξετάζει τη δύσκολη κατάσταση που αντιμετωπίζουν η Αθήνα και η περιφέρεια λόγω της λειψυδρίας, έπειτα από δύο χρόνια ανομβρίας. Η παραγωγικότητα της Νάξου έχει μειωθεί, και ο Μόρνος, με τη στάθμη του να πέφτει ανησυχητικά, υποδηλώνει ότι η ανάγκη για νερό είναι επιτακτική και στην πρωτεύουσα.

Στην εκπομπή θα παρουσιαστούν οι απόψεις ειδικών και εκπροσώπων του κρατικού μηχανισμού, καθώς και εργαζομένων στον πρωτογενή τομέα, οι οποίοι θα αναδείξουν την «Μεγάλη Εικόνα» του προβλήματος. Ομιλητές περιλαμβάνουν τον Δρ. Πέτρο Βαρελίδη, Γ.Γ. Φυσικού Περιβάλλοντος & Υδάτων ΥΠΕΝ, τον Γιώργο Στεργίου, Πρόεδρο Δ.Σ. ΕΥΔΑΠ, και άλλους καταξιωμένους επαγγελματίες του τομέα.

Η εκπομπή θα εστιάσει στην κατάσταση των υδάτινων πόρων, εξετάζοντας τις προτάσεις των επιστημόνων για το άμεσο μέλλον και την ανάγκη δημιουργίας εθνικού στρατηγικού σχεδίου που να αξιοποιεί τις σύγχρονες τεχνολογίες. Θα συζητηθούν τεχνικές αφαλάτωσης και η χρήση ανακυκλωμένου νερού, καθώς και η τρέχουσα πολιτική της ΕΥΔΑΠ και του ΥΠΕΝ σχετικά με την υδροδότηση. Ανακύπτει επίσης το κρίσιμο ερώτημα για την πιθανότητα επιβολής δελτίου στο νερό και το μέλλον των τιμών.

Η εκπομπή υπόσχεται μια ειλικρινή και εις βάθος ανάλυση των ζητημάτων που συνδέονται με την κρίση του νερού στην Ελλάδα. Πηγή: tovima.gr